CRNA HRONIKA

SARAJEVO Okončan uviđaj, u toku potraga za ubicom Adnana Salčina, sina ratnog heroja Ramiza Salčina

Pucnjava se desila danas oko 16 sati

M.M. /Ad.A. /D.K.

2.3.2015

20:10 Pripadnici MUP-a KS okončali su uviđaj u sarajevskom naselju Mojmilo, mjestu gdje je danas ubijen Adnan Salčin, sin ratnog heroja Ramiza Salčina. Za njegovim ubicom u toku je potraga.

- Uviđaj je okončan i to je sve što vam trenutno mogu reći. Ukoliko u međuvremenu nešto doznamo, bit ćete blagovremeno obaviješteni - rekao nam je dežurni operativni MUP-a KS.

Tijelo ubijenog je oko 18.40 sati izvučeno iz vozila, a potom je i vozilo u kojem je izvršeno ubistvo odvezeno na vještačenje.

16:10 Jedna osoba smrtno je stradala u pucnjavi koja se oko 16 sati dogodila u sarajevskom naselju Mojmilo, potvrđeno je za portal "Avaza" u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Ubijeni je muškarac u automobilu Lancia karavan, talijanskih registarskih oznaka.

Kako nezvanično saznajemo iz izvora bliskog istrazi, ubijen je sin ratnog heroja Ramiza Salčina, Adnan Salčin.

screenshot-1

Foto: S. Saletović

U Operativnom centru MUP-a KS su nam kazali da je njima prijavljena upotreba vatrenog oružja, te da su ekipe upućene na mjesto događaja.

Portparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić nam je kazao da je policiji u 16.08 sati prijavljena pucnjava, nakon čega su odmah na mjesto događaja upućene patrole i ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

- Na licu mjesta zatečen je automobil Lancia, talijanskih registarskih oznaka u kojem se nalazila osoba inicijala S. A. (1989) iz Sarajeva. Ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć je konstatovao smrt. Policijski službenici vrše uviđaj kojim rukovodi tužiteljica Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, rekao je Nefić, te dodao da je u toku intenzivan rad na rasvjetljavanju svih okolnosti ovog događaja.

Ranije se našoj redakciji javio veći broj uznemirenih građana koji tvrde da se nešto čudno dešava u blizini SOS Dječijeg sela.

- Mislim da je neko mrtav u automobilu. Veliki je broj policije, a i Hitna pomoć je tu, kazao je jedan naš čitalac.