NOGOMET

RIAD BAJIĆ PRVI STRIJELAC BH. LIGE Golgeter na pragu "A" reprezentacije, a još "vozari"

Propustit će duel protiv Širokog Brijega

N. KUSTURA

2.3.2015

Fudbaleri Željezničara su opet, kao i mnogih sezona ranije, lako izašli na kraj s Olimpicom. Mnogi će reći, ovaj put i najlakše do sada. Tim s Grbavice je postigao tri gola, a da je bilo prisebnosti, prednost je mogla biti i uvjerljivija. Fudbaler koji je obilježio utakmicu, pored dvostrukog strijelca Zorana Kokota, svakako je mladi Riad Bajić. Pored prekrasnog gola iz slobodnjaka, stigao je sudjelovati u oba prva gola ekipe Milomira Odovića.

- Možda je rezultat i previsok, ali smo definitivno bili konstantno opasni u igri prema naprijed. Drago mi je zbog mog novog pogotka i nastavka serije. Jedini žal mi ostaje zbog dobijenog žutog kartona zbog kojeg ću propustiti derbi protiv Širokog Brijega. Kasnije sam na snimku otklonio svoje sumnje te utvrdio da mi je sudija nepotrebno dodijelio javnu opomenu, kaže skromni mladi 20-godišnji napadač Plavih, kojeg smo zatekli u putu prema kući.

Kako kaže, ide pješke, jer prvi strijelac Premijer lige još ne posjeduje vlastito auto. Ponekad "posudi" automobil svog oca. Prokomentarisao je i mišljenje poznavatelja fudbalskih prilika da je u ponekim situacijama pomalo sebičan.

- Imam veliku želju da igram i postižem golove. Pogotovo zbog toga što sam ove sezone dobio priliku za igru kod trenera Admira Adžema. U nastavku sezone ću pokušati da otklonim svoj "nedostatak" te da budem još bolji, optimističan je Bajić.

Centarfor tima s Grbavice je standardni član mlade reprezentacije, a ne krije da se u budućnosti nada pozivu i u "A" selekciju.

- Nema potrebe za žurbom. Prvobitno se nadam pozivu u mladoj reprezentaciji gdje očekujem pristojnu minutažu. Naravno da sanjam i dres naše "A" reprezentacije, ali neka sve ide svojim tokom, kaže za kraj talentovani Bajić.

Ovaj, još uvijek praktično dječak, možda već sada vrijedi "milione". No, dok god igra u Želji, to ne možemo znati. Da igra u Dinamu, Rijeci, Partizanu, Crvenoj Zvezdi, Teplicama, Wolfsburgu...onda bi bili sugurni o tome da li BiH ima svog novog "dijamanta". Prvi napadač lige koji ima svega 20 godina je sigurno kapital na kojem ekipa s Grbavice može planirati budućnost. Hoće li i kako čelnici Plavih znati iskoristiti talenat ovog novog "dragulja", ostaje da vidimo u budućnosti.