CRNA HRONIKA

Zatražen pritvor za "revolveraše" zbog izazivanja opće opasnosti

Nakon pucnjave u centru Sarajeva

Fena/M.M.

2.3.2015

Tri osumnjičene osobe zbog pucnjave koja se dogodila u subotu u Kranjčevićevoj ulici ispred ugostiteljskog objekta "People's", nakon što su predate u nadležnost Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo ispitane su od postupajuće tužiteljice. 

- Tužiteljica je otvorila istragu zbog krivičnog djela izazivanja opće opasnosti i u isto vrijeme uputila prijedlog za određivanje mjere pritvora prema svim osumnjičenim osobama Općinskom sudu Sarajevo. Razlozi za određivanje pritvora su bojazan da bi osumnjičeni mogli uticati na dalji tok krivičnog postupka - saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva Sarajevo.

Podsjećamo, Nermin Zulčić (37), te M. A. (1990) i Č. A. (1991), koji su preksinoć uhapšeni nakon pucnjave u centru Sarajeva predati su jučer u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

privodjenje-2

Sva trojica su uhapšena nakon pucnjave koja se dogodila ispred pomenutog kafića u subotu u 16.40 sati u kojoj je Zulčić pogođen u nogu.

Pucnjavi je prethodila svađa između njega i M. A. unutar objekta.

privodjenje-1

Zulčić je prevezen na KUM KCUS-a, gdje mu je ukazana pomoć.

Kako nam je tada potvrdio Irfan Nefić, portparol MUP-a KS, policija je na mjestu obračuna pronašla tri pištolja.

- Jedan je pronađen kod ranjenog Z. N., drugi kod M. A. koji je brzom intervencijom policije pronađen i uhapšen u ulici Franca Lehara, dok je treći bio odbačen u blizini mjesta okršaja. Utvrđeno je da je vlasnik pištolja Č. A. (1991). Sva trojica su lišena slobode, zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, kazao je Nefić.