CRNA HRONIKA

GRAČANICA Požar u potkrovlju zgrade gasila cijela vatrogasna brigada, pola zgrade evakuirano

Izgorio stan na Lukama, vlasnik zadobio opekotine

H. Č.

2.3.2015

Jutros u 2,50 minuta buknuo je veliki požar u gračaničkom stambenom naselju Luke, u stanu S.O. u njegovom potkrovlju, u vrijeme dok je vlasnik bio u njemu. Komšije su nadljudskim naporima vlasnika stana izvukle iz vatrene stihije, a na mjesto požara stigla je cijela vatrogasna jedinica i policija.

Kako je za Avazov portal izjavio komandir TVJ Dževdet Čamdžić, prijetila je velika opasnost da se požar proširi na cijelu zgradu, te su zbog toga stanari trećeg i četvrtog sprata evakuirani. Požar je gašen sa vodom iz tri vozila i pjenom i ugašen nakon dva sata.

- Što je najgore, vatrogasci su požar gasili pod naponom (struja je bila isključena samo u stanu koji je gorio), jer se nije mogla uspostaviti komunikacija sa "Elektroposlovnicom". Uz to TVJ Gračanica ne posjeduje ni zglobnu metalnu platformu da dizanje vatraogasaca i opreme na visine.

Povrijeđeni vlasnik stana S.O. je smješten na odjeljenje gračaničke bolnice, gdje su mu konstatovane opekotine lakšeg stepena. Uviđaj su obavili službenici OKP PU Gračanica i inspektor protivpožarne zaštite MUP TK-a.