BIH

UŽIVAJTE JOŠ DANAS U SUNCU Evo kakvo nas smrzavanje i minusi od sutra očekuju!

Danas do 16 stepeni, a onda snijeg

N. K.

2.3.2015

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, povećanjem oblačnosti, kiša se najprije očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima. Krajem dana i tokom večeri, kiša se očekuje i u ostalim dijelovima, a na planinama susnježica i snijeg. Najviša dnevna temperatura od 9 do 16 stepeni.

Sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme ponegdje sa slabom kišom, a na planinama sa susnježicom i snijegom. Tokom dana, uglavnom u cijeloj zemlji bez padavina. Jutarnja temperatura od 2 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu do 15 stepeni.

U srijedu će biti pretežno oblačno vrijeme s kišom, a u područjima iznad 800 m sa snijegom. Više padavine poslije podne i u večernjim satima. U noći sa srijede na četvrtak, u nižim područjima Bosne, očekuje se susnježica i snijeg. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu do 10, a najviša dnevna od 3 do 10, na jugu do 14 stupnjeva. U večernjim satima očekuje se pad temperatura.

Već u četvrtak se očekuje oblačno vrijeme u Bosni sa snijegom, a u Hercegovini s kišom. Intenzivne padavine se očekuju u cijeloj zemlji. Očekivana visina snijega u Bosni oko 35 cm, a lokalno i više. Očekivana količina padavina u Hercegovini 80 litara po metru kvadratnom, a lokalno i više. Jutarnja temperatura od -4 do 3, na jugu do 8, a najviša dnevna od -3 do 4, na jugu do 10 stupnjeva. U večernjim satima pad temperatura.