LIFESTYLE

Ovo su svađe u kojima još nijedan muškarac nije pobijedio ženu!

Predstavnici jačeg spola će nerijetko u sukobu sa ženama izvući kraći kraj

(Dž. Č.)

2.3.2015

Kada su verbalni okršaji u pitanju muškarci će nerijetko u sukobu sa ženama izvući kraći kraj, u rijetkima će pobijediti, ali u nekim svađama sasvim su sigurno gubitnici.

Svi koji su bili u braku ili vezi znaju da većina muškaraca ima drugačiji pristup svađi nego žene. Muškarci se nerijetko zatvaraju u sebe što nekada bude veoma frustrirajuće, ali zanimljivo je i kako neka istraživanja pokazuju kako će muškarcima tokom svađe prije porasti pritisak. Međutim, nijedan odnos nije idealan i bez svađa, a dok ne naučimo kako da komuniciramo, i kako da steknemo povjerenje u partnera i sigurnost u sebe i vezu neke su svađe neizbježne, a u njima muškarac definitivno gubi. Naime, koliko god da su verbalno moćni, koliko god se trudili da uzvrate i daju argumente, dame su uvijek u pravu.

Otkrivamo vam u kojih sedam svađa je muškarac uvijek gubitnik.

1. Budi iskren, jesam li se udebljala?

Razgovor iz kojeg će se teško izvući i najveći diplomata s vrhunskim komunikacijskim vještinama. Iskreno se malo udebljala i pita vas da joj kažete otvoreno, ali možda je ipak najbolje da joj malo uljepšate istinu. Isto vrijedi i ako vam pita za iskreno mišljenje o njenim roditeljima, veličini zadnjice...

2. Vidjela sam te, gledao si onu devojku

Što se više branite, uzvratna paljba bi mogla da bude sve žešća. Tu bi vam moglo pomoći pravilo malo iskusnijih frajera koji kažu kako dami uvijek treba prepustiti mjesto s "vidikom" u restoranu tako će vama pogled manje lutati.

3. Šta to gledaš, da li je to film za odrasle?

Vjerojatno su svi bar jednom u životu bili uhvaćeni u solo radnji koja ženama nije baš draga i ne žele da je gledaju. Podvijte rep, priznajte da to ponekad radite bez nje i probajte se iskupite.

4. Zašto sa mnom ne gledaš moje filmove ( Vrag nosi Pradu, Odbegla mlada, Prljavi ples…)?

Svi smo vjerovatno prošli tu fazu kada smo s partnerom htjeli da radimo ama baš sve zajedno, pa i da gledamo romantične komedije. Njegov sve veći otpor zna kod žena da izazove pravi bijes jer i one su ponekad popustile i odgledale SF ili ratni film samo zbog njega.

5. Zašto još imaš fotografije svoje bivše?

Šta reći na ovo, teško je smisliti pametan odgovor. Zato je najbolje, zbog mira u kući, zauvijek se riješiti spornih slika.

6. Zar ti je stvarno zabavnije s prijateljima nego sa mnom?

Opasna zona komunikacije u kojoj morate biti pravi verbalni meštar.

7. Našla sam nešto na tvom mobitnom što mi se ne sviđa?

Još jedna klopka u koju ćete upasti jer sve što kažete vjerojatno će biti pogrešan odgovor.