NOGOMET

Bodovi za ostanak na evropskom putu

GRBAVICA Željezničar u derbiju dočekuje Olimpic

Z.Š.

1.3.2015

Neizvjesnost zbog toga hoće li, uopće, navijači moći prisustvovati utakmici protiv Olimpica nakon ultimatuma i zahtjeva Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo da Željezničar unaprijed uplati novac za nedjeljni meč, podigla je tenzije na Grbavici.

Direktni rival

Ipak, nakon što je definitivno da će se igrati, ova situacija na neki način može pomoći “Plavima”, jer navijači najavljuju da će u velikom broju doći da bodre svoje ljubimce protiv direktnog rivala za plasman na evropsku scenu.

- Očekujem da ćemo imati izuzetnu podršku s tribina, koja nam je potrebna zato što igramo protiv kvalitetnog protivnika i direktnog rivala. Sretan sam što sam ponovo na Grbavici i jedva čekam utakmicu. Na pripremama smo radili dobro, nadam se da će se to vidjeti na terenu. Svaka prva utakmica uvijek je opasna, ali ćemo dati sve od sebe da pobijedimo - rekao je Milomir Odović, koji je zimus imenovan za šefa stručnog štaba “Plavih”.

Nekoliko dilema

Za trenera problem predstavlja to što je Damir Sadiković propustio nekoliko treninga zbog jake gripe pa neće biti u početnom sastavu, a je i nastup Zorana Kokota pod upitnikom. Na posljednjim treninzima Kerim Memija dobivao je ofanzivniju ulogu, a u tom slučaju, njegovo mjesto na desnom beku zauzeo bi Mladen Zeljković.

- Dobro smo se pripremili, imamo veliku želju, odličnu atmosferu i vjerujem da ćemo, uz naše vjerne navijače, svi zajedno proslaviti osvajanje važnih bodova - rekao je  veznjak Eldar Hasanović.

Predstavnici navijača pozvali su sve simpatizere kluba s Grbavice da dođu i pomognu ekipi da savlada Olimpic.

Cijene ulaznica je 5 KM za južnu tribinu (za članove 4 KM), za sjevernu tribinu 8 KM (za članove 6 KM), za otkriveni dio zapada 10 KM, a za natkriveni dio 15 KM.

screenshot-1

Nacrt novog statuta

Radna grupa, formirana na posljednjoj sjednici Skupštine FK Željezničar, napravila je nacrt statuta kluba, koji će se razmatrati na vanrednoj sjednici Skupštine 4. marta. Radi transparentnosti i odgovornosti prema svim članovima kluba, nacrt je objavljen na zvaničnoj internetskoj stranici www.fkzeljeznicar.ba.