BIH

Svečanom akademijom i kulturno-umjetničkim programom u Cazinu obilježen Dan nezavisnosti BiH

Tradicionalno obilježavanje praznika

S. J.

1.3.2015

Tradicionalnom svečanom akademijom i bogatim kulturno-umjetničkim programom, veliki broj Cazinjana je u sali Kulturnog centra obilježio 1.mart-Dan nezavisnosti BiH.

Tom prilikom je istaknuto da se ovaj praznik u Cazinu obilježava sa velikim ponosom, bez obzira na težinu situacije u kojoj se nalazi naša zemlja.

puna-sala

Tada su punoljetni građani BiH na referendum održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine glasali o nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

lira

- BiH je zemlja s tužnim i ponekad zaista nesretnim periodima u svojoj historiji, ali da nije dragocjena i posebna na jedan osobit način, ne bi ni bila tako zanimljiva svima, koji je žele za sebe. Ima ova zemlja svoja bogatstva, svoje prirodne resurse i ogromne potencijale na svojoj relativno maloj površini. Imamo sve preduvjete da je razvijamo i popravljamo, kako bi bila još bolja. Do nas je i mi smo ključ njenog uspjeha. Molim Boga da ovaj 1. mart koji obilježavamo bude taj trenutak promišljanja i odluke u svima nama. Da se zainatimo, onako krajiški i pokažemo ostatku zemlje i svijeta, da se zajedništvom i radom pobjeđuju krize i sve nevolje, da BiH naredni Dan nezavisnosti dočeka u jeku velikih poboljšanja, velikih radova i daleko pozitivnije atmosfere - kazao je u svom obraćanju načelnik općine Cazin mr Nermin Ogrešević.

ucesnici-programa

Čestitku u ime Vlade USK-a uputila je kantonalna ministrica pravosuđa i uprave Sabina Beganović nakon čega je veliki broj prisutnih građana općine Cazin mogao uživati u prigodnom kulturno-umjetničkom program, kojeg su izveli članovi Ansambla “Lira”, KUD -a “Hasan Mujezinović” i Plesnog kluba „Enigma“.