CRNA HRONIKA

SARAJEVO: Uhapšeni učesnici pucnjave u Kranjčevićevoj ulici

U neposrednoj blizini Doma pisaca

M. M. /Dž. Bl.

28.2.2015

U sarajevskoj ulici Kranjčevićeva u blizini "Doma pisaca", ispred kafića "Peoples" oko 16.40 sati se dogodila pucnjava u kojoj je povrijeđena jedna osoba.

pucnjava6

- Na mjesto događaja su odmah upućeni policijski službenici. Utvrđeno je da je prvo došlo do tuče, a onda i upotrebe vatrenog oružja. Jedna osoba je povrijeđena od dejstva zrna vatrenog oružja, dok je drugi učesnik zadobio povrede u tuči. U pitanju su odrasle muške osobe i policiji je poznat njihov identitet, rekao je za "Avaz" dežurni u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo.

Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo je potvrdio za "Avaz" da je prvo došlo do tuče između Z. N. (1978) i M. A. (1990) unutar objekta, a zatim je ispred nastavljen obračun koji je završio ranjavanjem tridesetsedmogodišnjaka.

Policija je na mjestu pucnjave obavila uviđaj.

Kako nam je potvrdio Nefić, policija je pronašla tri pištolja.

- Jedan je pronađen kod ranjenog Z. N., drugi kod M. A. koji je brzom intervencijom policije pronađen i uhapšen u ulici Franca Lehara, dok je treći bio odbačen u blizini mjesta okršaja. Utvrđeno je da je vlasnik pištolja Č. A. (1991). Sva trojica su lišena slobode, zbog krivičnog djela izazivanje opće opasnosti, kazao je Nefić.

dsc-7279

Iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nam je potvrđeno da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljen tridesetsedmogodišnji Z. N.

- Povrijeđeni ima ustrijelnu ranu lijeve natkoljenice, zbrinut je na KUM-u i upućen na Kliniku za ortopediju i traumatologiju, rekla je za "Avaz" Muamera Šehić, portparol KCUS-a.