GLOBUS

Ukrajinski supermodel Ana Durickaja jedini svjedok ubistva Borisa Nemcova

Nakon atentata na opozicionara

Redakcija

28.2.2015

U toku je istraga o ubistvu ruskog opozicionara Borisa Nemcova u centru Moskve i razmatraju se svi mogući motivi zločina, kako verzije vezane za njegovu političku delatnost, tako i lična neprijateljstva. Kako javljaju ruski mediji, posljednje sate Nemcov je proveo sa ukrajinskim supermodelom Anom Durickajom (23).

Istražni organi smatraju da je ubica bio profesionalac i da je bio upoznat sa kretanjem Borisa Nemcova, ističe Sputnjik.

Prema najnovijim informacijama, istražitelji su pronašli auto od ubice.

Kako javljaju ruski mediji, radi se o autu marke  "Lada priora", i ima tablice iz Ingušetije.

nemcov-auto
Foto: Twitter: Automobil iz kojeg je pucano

U toku je ispitivanje očevidaca ubistva ruskog opozicionog lidera, a istraga se vodi u više pravaca, objavljeno je na zvaničnom sajtu Ruskog istražnog biroa.

Nemcov je ubijen sinoć oko 23.15 časova. U njega je ispaljeno najmanje sedam ili osam metaka dok je šetao mostom sa poznanicom koja je stigla iz Kijeva.

Njemu je prišao automobil iz koga je ispaljeno nekoliko metaka od kojih su četiri pogodila Nemcova u leđa.

Dvadesetrogodišnja manekenka Ana Durickaja iz Kijeva, koja je bila sa njim u trenutku ubistva, nalazi se na ispitivanju u jednom od odjeljenja gradske policije kao jedini svjedok ubistva.

Prema nezvaničnim informacijama, njih dvoje su večerali u restoranu tržnog centra GUM na Crvenom trgu. Nakon toga su izašli na ulicu i krenuli pješke.

- Nema sumnje da je zločin precizno planiran, kao i da je pažljivo odabrano mjesto na kome je počinjeno ubistvo - dodaje se u saopštenju.