CRNA HRONIKA

Kreho: Teufik nije htio ubiti Hrustanovića, nego ga prepasti!

ISTRAŽUJEMO Detalji o napadu na Fejsala Hrustanovića, člana NO EPBiH

E. T. - Am. K.

28.2.2015

Fejsal Hrustanović (69), koji je prekjučer teško povrijeđen kada je na njega na platou ispred zgrade „Elektroprivrede BiH“ pucao Teufik Mušić (63), do zaključenja ovog izdanja „Dnevnog avaza“ bio je u kritičnom stanju, a ljekari su se borili za njegov život. Hrustanović je prekjučer operiran, nakon čega je smješten na Odjel intenzivne njege Klinike za anesteziju i reanimaciju KCUS-a. 

Pravni spor

Kako je za "Avaz" kazala Muamera Šehić, portparol Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS), Hrustanović je pod stalnim nadzorom ljekara. 

- Stanje pacijenta izuzetno je teško, a sve daljnje prognoze su neizvjesne - pojasnila je Šehić. 

U Fejsala Hrustanovića, člana Nadzornog odbora „Elektroprivrede“ i bivšeg direktora "Triglav osiguranja", pucao je nekadašnji policajac Teufik Mušić, koji ga je sačekao ispred ulaza u zgradu, gdje je održavana Skupština društva. Prišao mu je i ispalio više metaka u predjelu nogu i prsa, a onda je odložio pištolj.

Dok su se ljekari u Kliničkom centru jučer borili za život Hrustanovića, Teufik Mušić  saslušavan je u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, gdje je postupajuća tužiteljica uputila prijedlog Kantonalnom sudu za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora.  

fejsal223

Hrustanović: Teško stanje

- Protiv osumnjičenoga, nakon saslušanja, otvorena je istraga zbog krivičnog djela pokušaja ubistva - kazao je za naš list Alem Hamzić, portparol sarajevskog Kantonalnog tužilaštva.
 
Mušić i Hrustanović već godinama su u pravnom sporu. Mušić je kao direktor rentakar preduzeća "Neckar" iz Sarajeva godinama javno optuživao Hrustanovića kao direktora "Triglav BH osiguranja" zbog loših poslovnih odnosa. 

Mušićev advokat Senad Kreho kaže da njegov branjenik nije imao namjeru ubiti Hrustanovića. 

- Kako je kazao moj klijent, on nije imao namjeru ubiti Fejsala Hrustanovića, nego samo prepasti. Kazao je, također, da mu je najnormalnije prišao ispred zgrade „Elektroprivrede“ i rekao mu: "Fejsale, daj da ovo riješimo." Međutim, Hrustanović je počeo vikati, govoriti mu: "Šta ti hoćeš, šta me napadaš", nakon čega je ovaj izvukao pištolj i pucao mu u noge - kaže Kreho. 

Rikoše u grudi

Teufik Mušić bivši je službenik Državne bezbjednosti, a, kako nam je kazao njegov advokat, nije imao odobrenje za pištolj.

- Nije znao da ga je ranio u grudni koš. Kaže da se metak odbio i da mu je završio u grudima, jer da ga je, kao bivši profesionalac, čovjek iz službe, htio ubiti, ubio bi ga - kaže Kreho.

Odluka o pritvoru

U Kantonalnom sudu u Sarajevu jučer je održano i ročište za određivanje mjere jednomjesečnog pritvora na zahtjev Tužilaštva KS. 

Indira Jahić, sudija u ovom postupku, kazala je da će odluku o određivanju pritvora donijeti danas, nakon detaljnijeg upoznavanja s dokumentacijom.