KOŠARKA

U Mejdanu pao i Kakanj

Važna pobjeda Tuzlaka

E. M.

28.2.2015

Sloboda je uspjela savladati Kakanj i na taj mu se način revanširati za poraz u prvom dijelu sezone. U krajnje uzbudljivom i dramatičnom susretu, sa dosta preokreta na obije strane, na kraju su domaći košarkaši slavili sa 84:79.

Međutim, do pobejde nije bilo lako stići, tim prije što se Kakanj tuzlanskoj publici predstavio u odličnom izdanju. Dobrom igrom poveli su sa 41:27 (19. minuta), ali je domaći tim tek u nastavku došao do svoje prepoznatljive igre.

Uspjeli si neutralisati važne poluge protivnika, a u pravi trenutak su se razigrali Adi Sarajlić i Almir Hasandić. Pogađali su ključne poene, od čega nerjetko i trojke, koje su potopile nade gostiju da do trijumfa mogu stići i u Mejdanu. Nakon nekoliko poravnanja i rezultatske „klackalice“, u finišu susreta domaćin je sa tri uzastopne trojke stigao do prednosti, koju su zadržali do kraja utakmice.

Najbolji na terenu je bio Adi Sarajlić sa 27. ubačenih poena,od čega je bilo sedam trojki, te Almir Hasandić, koji je postigao 24 poena (2 trojke).

Ovom pobjedom Sloboda idalje ravnopravno konkuriše za plasman u samo završnicu, a već u narednom kolu, čeka ih težak ispit u Mostaru, kada igraju protiv Zrinjskog.