BIH

NIKŠIĆ Svi koji su rukovodstvo SDP-a nazvali "leglom kriminala i nepotizma" neka podnesu krivične prijave

SARAJEVO Sjednica Glavnog odbora SDP-a

E. T.

28.2.2015


15:20 Na sjednici Glavnog odbora SDP-a usvojeni su jednoglasni zaključci da Predsjedništvo SDP-a analizira i javno odgovori po svim stavkama iz pisma koje su čelnicima ove stranke uputili čelništvu, te da će se razgovarati s tim ljudma jer je najveći broj tih njih koji su se potpisali dobronamjeran.

- Nema nikakvih sankcija, razgovarat ćemo se sa svima. Stim što sam ja vrlo jasno rekao da sam trpio te uvrede prije kongresa, nakon kongresa i da više nemam namjeru okretati obraz kad me udare s jedne strane da okrenem drugu. Kad budem imao priliku to ću reći tim ljudima lično. Što se tiče pisma, to su stvari koje mi već radimo. U pismu stoje i neki navodi u kojima se pokazuje nervozai i početak kampanje. Očito je nekome zasmetalo što je aktuelno rukovodstvo počelo realizirati zaključke kongresa. Nema govora o osipanju SDP-a.

Oni koji su krenuli u kapmanju, rano su krenuli. Pozvao sam javno Bešlagića, Bećirevića, Buljubašića, Bradarića, Šarića... sve one koji su aktuelno i bivše rukovodstvo SDP-a nazvali "leglom kriminala i nepotizma" da podnesu krivične prijave za sve ono što znaju šta je uradio Nermin Nikšić. Čak i za ono što misle da je uradio, a nemaju saznjanja da je urađeno. Vjerujete, mogao bih i ja puno stvari reći za koje imam saznanja šta su pojedini od njih radili.

 

U zgradi Parlamenta Federacije BiH u toku je sjednica Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH (SDP).

Predmet rasprave Glavnog odbora su zahtjevi tzv. "lukavačke grupe" članova ove političke partije.

Kako je to već ranije navedeno, u znak podrške zaključcima usvojenim na sastanku grupe članova SDP-a, održanom u srijedu navečer u Lukavcu, u Tuzli i drugim gradovima BiH nastavljeno je prikupljanje potpisa članova koji traži hitno zaustavljanje negativnih procesa u stranci, koji se ogledaju u masovnom gubljenju izborne podrške.
 

sdp1

Prema dostupnim informacijama, pismo je već izazvalo uznemirenost u aktuelnom vrhu SDP-a, posebno što se među potpisnicima, osim članova Glavnog odbora, nalaze i mnogi članovi kantonalnih, regionalnih i općinskih rukovodstava stranke.

Povod za sastanak koji su članovi SDP-a održali u Lukavcu bio je izuzetno loš izborni rezultat ove stranke na nedjeljnim izborima za načelnika Živinica.

Njihov kandidat dobio je tek 1.030 glasova, dok je kandidat SDA dobio više od 11.000 glasova.