GLOBUS

SKANDAL U AMERIČKOJ AVIJACIJI Fatalna Michelle otkazivala letove kako bi bila u avionu sa ljubavnikom

Ponašala se poput turoperatera

Fena

28.2.2015

Djelatnica savezne službe zračnih šerifa u SAD-u optužena je za samovoljno premještanje šerifa s letova visokog rizika kako bi im činila usluge i dobila priliku za seks s njima.

Michelle D’Antonio (48) bila je zadužena za koordinaciju odgođenih, propuštenih i otkazanih letova, i pružanje logističke podrške šerifima iz centrale u Herndonu.

Otkrivena je u procesu interne istrage nakon što je Lisa Duron, supruga zračnog šerifa Roya Durona, prijavila maltretirajuće pozive od D’Antonio koja je tvrdila da je protekle četiri godine imala aferu s njenim mužem.

Afera je pukla 2013. godine i bračni par Duron zatražio je podizanje sudske zabrane prilaska za D’Antonio. Slučaj je potaknuo i internu istragu unutar službe, koja je otkrila prave razmjere njene neodgovornosti i samovolje.

D’Antonio je, naime, pregledavala rasporede zračnih šerifa i premještala ih s letova na let kako bi im činila usluge. S vremena na vrijeme pobrinula bi se da bude u istom avionu kao i šerif kojeg je upravo ‘zapikirala.’

Letovima se dodjeljuju zračni šerifi prema procjeni rizika, no D’Antonio bi ignorirala procjene rizika, otkazivala smještaj šerifa na rizičnim letovima i namještala im ‘ugodnije’ zadatke.

Potencijalnim žrtvama pristupala bi na letovima, aerodromima ili u hotelima, a pritom se koristila službenom bazom podataka.

Promijenila je plan leta za Durona barem 20 puta u četiri godine, a on nije bio jedini šerif koji joj je zapeo za oko.

- Mislim da se ponudila velikom broju šerifa, doslovno se ponašala poput turoperatera, rekla je umirovljena šerifkinja Sonya Hightower.

- Mnogi su bili svjesni da je radila neke od tih stvari, no niko ne želi to komentirati. Ako se svi koriste time, niko neće reći ništa, izjavila je, prenosi Jutarnji.hr.