BIH

Obilježen Dan nezavisnosti BiH u Travniku: Među građanima samo četiri vijećnika Općinskog vijeća!

Nije bilo dnevnica

Autor:S. P.

28.2.2015

U Centru za kulturu općine Travnik sinoć je održana  svečana akademija povodom Dana nezavisnoti BiH.

Prisutni građani uživali su u kulturno-umjetničkom programu u kojem su učestvovali članovi Muzičkog društva Travnik, Gradski hor, Plesni studio „Prijatelji djece Maya“, te učenici Osnovne škole Travnik, Osnovne škole Nova Bila, Osnovne muzičke škole Travnik i likovni umjetnici iz nekoliko gradova BiH.

Svečanosti su između ostalih prisustvovali premijer vlade SBK Tahir Lendo, muftija Travnički dr. Ahmed ef. Adilović i pripadnici turskog LOT tima EUFOR-a.

dan-nezavisnosti-travnik2

Ono što je izazvalo najviše pažnje i revolta među građanima je činjenica da su od 31 vijećnika Općinskog vijeća prisustvovala samo njih četvorica i to dva iz SBB-a i dva iz SDA!

Ostalih 27, na čelu sa predsjedavajućim Nikom Grganovićem, nisu se udostojili prisustvovati ovom značajnom datumu u stvaranju Nezavisne BiH!

Izostali su vijećnici Hrvatske koalicije za Travnik (HDZ BiH, HDZ 1990, HSS-NHI), većeg dijela SDA, protom SDP-a, SBiH, Hrvatske lista za Travnik (HSS Stjepana Radića-HSP BiH) i Koalicije za Travnik (SPU BiH-LDS BiH).

Najbolji komentar o nedolasku svojih kolega dao je jedan od prisutnih vijećnika, rekavši „Nema ih jer se večeras ne plaća dnevnica“!