NOGOMET

Mladi Zmajevi protiv Amerike na Tušnju 27. marta

Dogovoren termin prijateljske utakmice mlade selekcije BiH

E. M.

27.2.2015

Jučer je u NS BiH potvrđen i termin odigravanja prijateljske utakmice između mlade reprezentacije BiH, i U-23 selekcije SAD. To je 27. marta i ova utakmica igrat će se na Tušnju.Ovu informaciju potvrdio nam je i predsjednik tuzlanske Slobode, Azmir Husić, koji je i sam bio učesnik sastanka u Sarajevu.

Nastavlja se lijepa fudbalska priča iz Tuzle.Nakon što je Sloboda ušla u Premijer ligu i nakon što smo uspješno ugostili „A“ tim na Tušnju, u prijateljskom susretu protiv Lihtenštajna prole godine, svi ljubitelji fudbala u Tuzli i njenom kantonu imat će priliku da na djelu vide i mlade reprezentativce naše zemlje. Dogovoren je i termin utakmice ,koji je na programu 27.marta(petak). Satnica još nije potvrđena, jer naša velika želja je da se ova utakmica igra u noćnom terminu.Sve ćemo učiniti da tako i bude, jer bi to uistinu bio lijep ambiejnt – rekao je za Avaz predsjednik Slobode, Azmir Husić.

S obzirom da trenutnoi reflektori na Tušnju nisu u funkciji , domaćini, odnosno Grad Tuzla ima dovoljno vremna da osposobi dobar dio sijalca i rasvjete koje su u kvaru,a to je uejdno i razlog zbog čega Sloboda u Premijer ligi ne igra svoje utakmice pod svjetlošću reflektora.