BIH

Đonlagić: Ovo je sramota i neodgovornost parlamentaraca

Kompletan Klub poslanika SBB-a došao na prezentaciju projekta EU

A. L.

27.2.2015

Iako se većina predstavnika vlasti u BiH zalaže za provođenje reformi kako bi naša zemlja ubrzala put ka EU, ako je suditi prema onome što se danas desilo, sve ostaje samo na riječima.

Naime, u zgradi Parlamentarne skupštine BiH trebala je biti održana prezentacija rezultata Twinning projekta "Jačanje uloge parlamenta u BiH u kontekstu integracija u EU " poslanicima i delegatima te predstavnicima Vijeća ministara BiH. No, do toga nije došlo. Pozivu su se jedino odazvali svi poslanici Saveza za bolju budućnost(SBB) u Parlamentu BiH, Šefik Džaferović i Safet Softić iz SDA, Ljilja Zovko i Zdenka Džambas iz HDZ-a BiH, te Jasmin Emrić iz A-SDA.

- Ovo je sramotno, neodgovorno i teško mi je da nađem riječi objašnjenja za ovako neprihvatljiv propust i neodgovornost parlamentaraca oba doma Parlamenta BiH. Nismo mi svu svjetsku pamet pokupili da sve znamo. Imamo puno toga da učimo. Mislim da baš oni koji nisu bili prisutni, morali su doći ovdje da čuju i vide šta bi trebalo uraditi da se jača parlamentarna struktura u BiH- rekao je za Dnevni avaz Mirsad Đonlagić, šef Kluba poslanika SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

mirsad-djonlagic

Đonlagić: Državni Parlament napravio propust

Inače, riječ je o projektu koji govori o jačanju parlamenata u BiH i njime su bili obuhvaćeni državni, entitetski i parlament Brčko distrikta.

- Koliko imam informaciju sve prezentacije bile su prilično posjećene. Jedino je državni Parlament napravio propust, koji je neprihvatljiv i nerazumljiv – istakao je Đonlagić.

On kaže da je razgovarao sa rukovoditeljima ovog projekta, koji su bili iznenađeni i kojim je bilo neprijatno što se ovo desilo. Novi sastanak zakazan je za 17. mart.