NOGOMET

BAŽDAREVIĆ Povratak Džeke na teren je veliki plus za ekipu

Selektor se družio sa novinarima

Fena

27.2.2015

- Nemam veliki uvid u Premijer ligu Bosne i Hercegovine i njene igrače, ali nastojat ću ovog vikenda da pogledam što više utakmica da bih imao pravu sliku kvaliteta domaćeg takmičenja - rekao je selektor nogometne A-reprezentacije BiH Mehmed Baždarević tokom današnjeg druženja s novinarima u Sarajevu.

Baždarević je naglasio da će Nogometni savez BiH i Stručni štab reprezentacije učiniti sve da u dresu reprezentacije nastupi veći broj nogometaša iz Premijer lige BiH, ali da je fokus njegovog zanimanja forma aktuelnih bh. reprezentativaca.

- Trenutno je moj zadatak da pratim formu bh. internacionalaca koji igraju za reprezentaciju te da prikupim što veći broj informacija za prvu utakmicu i objavim spisak igrača na koje računam. Drago mi je što se Džeko nakon povrede vratio na teren i sigurno je da će to biti veliki plus za ekipu - objasnio je Baždarević.

mehmed-bazdarevic-druzenje-sa-novinarima-01-is

Foto: I. Šebalj: Sa današnjeg druženja sa novinarima

Izrazio je zadovoljstvo kompletiranjem stručnog štaba reprezentacije, nekon što je Izvršni odbor NSBiH jučer odabrao Envera Lugušića za posljednju upražnjenu poziciju trenera golmana reprezentacije.

- Svi koji su bili u konkurenciji su bili odlični, a smatram da je Lugušić odlično rješenje. Nadam se da ćemo svi dobro raditi i da će naši igrači biti u dobroj formi. Želimo povratiti sjaj i igru koju svi očekujemo od reprezentacije - zaključio je nekadašnji reprezentativac Jugoslavije i BiH.

Reprezentacija BiH će igrati kvalifikacioni susret protiv Andore 28. marta, a tri dana kasnije prijateljski meč protiv Austrije.