NOGOMET

Badrov: Navijači Čelika nisu najavljeni, ali znamo da će doći

Komšijski derbi u Vitezu

Autor:S. P.

27.2.2015

Prvi put na gradskom stadionu u Vitezu prvenstveni meč domaćini igraju protiv Čelika, a dosadašnja tri komšijska ogleda (Bilino i Kamberovića polje) svaki put završena su remijem. Stoga su na pres konferenciji trener Ante Miše i kapiten Mladen Jurčević zračili optimizmom.

- Prvi put sa Čelikom igramo u Vitezu i očekujemo pravu podršku naših navijača. Svjesni smo da će utakmica biti teška, cijenimo ekipu Čelika, ali i vjerujemo u našu pobjedu. Dobro smo snimili igru Čelika i posebno moramo pripaziti na prodornog Zeca, te našeg jesenjeg člana Heću. , kaže Miše.

Kapiten vitezova Mladen Jurčević svojevremeno je u dva navrata igrao za Čelik.

vitez-celik-zenica1

Sa ranijeg meča u Zenici 

- Svaki susret sa Čelikom meni veoma emotivno mnogo znači, ali ovaj put ja kao i moji saigrači razmišljam samo o pobjedi Viteza. Nakon tri remija u Zenici, sada je na našem terenu na redu i naša pobjeda. Veoma cijenim ekipu Čelika, ali mi imamo imperativ pobjede do koje ćemo doći uz pomoć naših navijača., rekao je Jurčević.

Kako je naveo donedavni prvotimac, a sada sekretar Viteza Stipe Badrov, u klub nije stigla najava organiziranog dolaska navijača Čelika. Ipak domaćini vjeruju da će ih biti zbog čega su poduzeli su sve bezbjednosne radnje.

- Zvaničnu najavu o organiziranom dolasku navijača Čelika nismo dobili, ali obzirom da je Zenica blizu nema sumnje da će ih biti. Stoga smo poduzeli sve mjere kako bismo spriječili moguće navijačke incidente. Želimo da derbi sa prijateljima iz Zenice prođe u fer i korektnom nadmetanju., rekao je Badrov.