LIFESTYLE

OVO TREBATE VIDJETI Razbojnika nokautirala cigla kojom je pokušao provaliti u auto

Nevjerovatan snimak nadzorne kamere

Autor:(A. Vr.)

27.2.2015

Irski razbojnik iz Droghede, kojemu tamošnji mediji nisu naveli identitet, završio je iza rešetaka zahvaljujući cigli kojom je pokušao provaliti u Mercedes E Coupe.

Naime, cigla mu se od automobila odbila ravno u glavu, te ga je ostavila u nesvjestici sve do dolaska vlasnika obližnjeg puba Gerryja Bradyja i njegove djevojke kojoj Mercedes i pripada.

S obzirom na težinu povrede na glavi provalnika, Brady je isprva pomislio da ga je neko pretukao ili da ga je udario automobil, međutim jednom kada je shvatio da povrijeđeni muškarac pod svaku cijenu pokušava izbjeći dolazak policije i ambulatnih kola, postao je sumnjičav i sam nazvao "momke u plavom".

"Ležao je na leđima, a krv je iz njega curila na sve strane. Jednom kada je došao k sebi, pokušao nam je "podvaliti" priču da se ispred puba posvađao s prijateljem koji ga je pretukao", rekao je Brady, pa dodao:

"Budući da se silno opirao dolasku policije, postao sam sumnjičav. A kada smo  tome primijetili oštećenja na automobilu, sve nam je postalo jasno".

Rijetki prikaz karme na djelu je zabilježila nadzorna kamera, koja je otkrila i to koliko je lopov bio uporan u nakani da provali u Mercedes.

Najprije je vjetrobransko staklo pokušavao razbiti manjim kamenom, pa kada je napokon shvatio da tako može do jutra, šetao je krajem sve dok napokon nije našao ciglu koju će do kraja života dobro pamtiti.