BIH

U BiH suh ili vlažan kolovoz, saobraćaj bez vanrednih ograničenja

Stanje na putevima

Autor:Fena

27.2.2015

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po suhom ili vlažnom kolovozu, bez vanrednih ograničenja. 

Magla smanjuje vidljivost na putnim pravcima Srednje-Olovo (Nišići), Bugojno-Novi Travnik (Rostovo), Bugojno-Kupres, u zapadnoj Bosni, kao i na području Prijedora, Mrkonjić Grada i u Semberiji. Upozorava se i na učestale odrone kamenja na kolovoz.  

Na graničnim prijelazima zadržavanja su kratkotrajna.

RADOVI 

MAGISTRALNI PUTEVI

M-4: Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko Dubrava.

M-6.1: Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog s regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.

M-16 : Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.

M-16.2: Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje.

M-17: Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.

M-18: Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI

R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.

KANTON SARAJEVO
Zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Alipašina, Abdesthana i Braće Mulić, saopćeno je iz BIHAMK-a.