NOGOMET

EVROPSKA LIGA Pjanić i Bešić prošli u osminu finala, susret u Rotterdamu prekidan zbog rasističkih ispada navijača!

Revanš-mečevi šesnaestine finala

N. KUSTURA

26.2.2015

Poznato je još sedam učesnika osmine finala Evropske lige.

Roma, Torino i Napoli su potvrdili dominaciju Italijana u ovom takmičenju. Torinezi su kao gosti sa 2:3 pobijedili Athletic Bilbao i nakon 2:2 na Olimpicu zasluženo prošli dalje.

Napoli je minimalnom pobjedom došao i do drugog trijumfa u dvomeču protiv Trabzona. Roma našeg Miralema Pjanića je savladala Feyenoord sa 2:1. Inače, ova utakmica je prekidana u 54. minuti zbog rasističkih i huliganskih ispada domaćih navijača.

Everton našeg Muhameda Bešiča je i drugi put nadigrao Young Boys. Bilo je 3:1, a naš Bešić u igru je ušao u 61. minuti.

Wolfsburg je sačuvao 2:0 iz prve utakmice protiv Sportinga, odigravši meč bez golova u Portugalu.

Na našem portalu ste mogli pratiti tekstualni prenos revanš-utakmica šesnaestine finala Evropske lige.

90' minut Završena je i utakmica u Rotterdamu. Roma je slavila sa 2:1 i plasirala se u osmina finala Evropske lige.

90' minut Završene su skoro sve revanš-utakmice šesnaestine finala Evropske lige. Postignuti su sljedeći rezultati: Ath. Bilbao - Torino 2:3, Oylmpiakos - Dnipro 2:2, Club Brugge - Aalborg 3:0, Everton - Young Boys 3:1, Napoli - Trabzonspor 1:0, Sporting - Wolfsburg 0:0.

90+2' minut Olympiakos - Dnipro 2:2. Nevjerovatna utakmica u Grčkoj. Na kraju je Kalinić postigao gol za izjednačenje.

90' minut Olympiakos - Dnipro 2:1. Dominguez puca penal unutar lijeve stative.

60' minut Feyenoord - Roma 1:2. Gervinho je zabio iz blizine nakon što je pratio pas. Asistent je Torosidis. 

roma

58' minut Feyenoord - Roma 1:1. Manu je naletjeo na loptu unutar kaznenog prostora i svladao golmana udarcem u donji desni ugao gola.

74' minut Club Brugge - Aalborg 3:0. Bolingoli-Mbombo odlično reagira u šesnaestercu i zabija bez problema, ostavivši golmana bez ikakve šanse.

68' minut Ath. Bilbao - Torino 2:3. Darmian je ispratio savršen centaršut kojeg je duboko u šestnaesterac uputio El Kaddouri i kontrolira ga prvim dodirom. Uputio je precizan udarac poslavši loptu u donji lijevi ugao.

64' minut Club Brugge - Aalborg 2:0. Oulare je primio dobar pas i zakucao po sredini gola. Golman je ostao ukopan na mjestu.

61' minut Muhamed Bešić je ušao u igru za ekipu Evertona.

61' minut Ath. Bilbao - Torino 2:2. Muniain je lijepo poslao pas koji je u šesnaestercu primio Oscar de Marcos. Odmah je pucao u donji desni ugao i golman je bio nemoćan.

54' minut Uzvratni susret šesnaestine finala između Feyenoorda i Rome je prekinut. Domaći “navijači” vrijeđali su napadača Rome Gervinha na rasnoj osnovi, ubacivali su balone u obliku banana na teren, da bi u 54. minuti sudija prekinuo meč nakon što su na teren počeli padati razni predmeti.

46' minut Počela su druga poluvremena.

45' minut Završena su prva poluvremena revanš-mečeva šesnaestine finala Evropske lige.

45+3' minut Ath. Bilbao - Torino 1:2. Darmian je poslao prelijep centaršut u šestnaesterac, gdje se Maxi Lopez podigao kako bi glavom poslao loptu ravno pod prečku pokraj golmana.

45+2' minut Feyenoord - Roma 0:1. Torosidis je poslao precizan centaršut u šestnaesterac. Ljajić ga je prihvatio i zakucao brzim udarcem. Golman je bio bespomoćan i lopta je završila po sredini gola.

44' minut Ath. Bilbao - Torino 1:1. Etxebarria je poslao loptu u šesnaesterac, tamo ju je dočekao Iraola, koji je sjajno primjetio je golman Padelli izašao sa gola i prebacio ga. Prekrasan lob.

42' minut Everton - Young Boys 3:1. Mirallas je izvanredno završio akciju. Gibson je poslao fantastičnu loptu u prostor koju je pokupio Mirallas. On je brzo reagirao da bi došao ispred gola i uputio niski udarac koji je ušao u mrežu pokraj golmana.

21:35 Besiktas je izbacio Liverpool iz Evropske lige nakon boljeg izvđenja penala. Ključan je bio promašaj Hrvata Lovrena u zadnjoj seriji.

30' minut Everton - Young Boys 2:1. Lukaku je sjajno zabio u donji lijevi ugao nakon što mu je odličnu loptu dodao Garbutt.

25' minut Everton - Young Boys 1:1. Lukaku je zakucao penal preciznim šutem u donji lijevi ugao.

23' minut Olympiakos - Dnipro 1:1. Fedeckyj je došao do odbijene lopte u petercu i zabio glavom uz lijevu stativu.

21:25 U Turskoj će se na utakmici između Besiktasa i Liverpoola igrati penali.

19' minut Napoli - Trabzonspor 1:0. De Guzman je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kako bi došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu po sredini gol.

16' minut Ath. Bilbao - Torino 0:1. Quagliarella je riskirao i pucao penal po sredini gola. Golman se odlučio baciti u stranu i bio je nemoćan.

14' minut Olympiakos - Dnipro 1:0. Odličan gol i odlična akcija! Mitroglou je primio savršen pas i odlično pucao u donji lijevi ugao. Golman kod ovakvog šuta jednostavno ne može ništa.

13' minut Everton - Young Boys 0:1. Sanogo Junior je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme kao bi došao do odbijanca unutar šestnaesterca i zakucao loptu nisko uz lijevu stativu.

11' minut Club Brugge - Aalborg 1:0. Vazquez je izvanredno završio akciju. Refaelov je poslao fantastičnu loptu u prostor koju je pokupio Vazquez. On je brzo reagirao da bi ispred golmana zabio u donji lijevi ugao i promijenio rezultat.

1' minut Počelo je posljednjih sedam revanš-mečeva šesnaestine finala Evrospke lige.

21:02 Utakmica u Turskoj između Bešiktaša i Liverpoola je završena pobjedom domaćeg tima rezultatom 1:0. Pošto je isti rezultat bio u Engleskoj u korist "Redsa" igraju se produžeci.

21:00 Već je odigrano osam susreta. Postignuti su sljedeći rezultati: Din. Moscow - Anderlecht 3:1, Zenit Petersburg - PSV 3:0, Din. Kiev - Guingamp 3:1, Fiorentina - Tottenham 2:0, Inter - Celtic 1:0, Legia - Ajax 0:3, Moenchengladbach - Sevilla 2:3 i Salzburg - Villarreal 1:3.

20:55 Nažalost, Muhamed Bešić će utakmicu Evropske lige početi sa klupe za rezevrne fudbalere.

20:45 Miralem Pjanić se našao u prvoj postavi Rome za večerašnji duel protiv Feyenoorda.

sastav

20:35 Nakon večerašnjih 16 utakmica, bit će poznati učesnici osmine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja - Evropske lige. Među zanimljivijim utakmicama je svakako i ona između Feyenoorda i Rome, gdje ekipa našeg Miralema Pjanića traži pobjedu ili remi od 2:2 pa naviše. Također, bh. publici će biti zanimljiva utakmica između Evertona našeg Muhameda Bešića i Young Boysa.

Evropska liga, 1/16 finala:

Din. Moscow - Anderlecht 3:1

Zenit Petersburg - PSV 3:0

Din. Kiev - Guingamp 3:1

Fiorentina - Tottenham 2:0

Inter - Celtic 1:0

Legia - Ajax 0:3

Moenchengladbach - Sevilla 2:3

Salzburg - Villarreal 1:3

Besiktas - Liverpool 1:0 (Besiktas prošao dalje nakon boljeg izvođenja penala)