CRNA HRONIKA

Policija traga za taksistom čiji je stan izgorio jutros u sarajevskom naselju Čengić Vila

Nakon jutrošnje eksplozije i požara

M.M.

26.2.2015

Sarajevska policija traga za Besimom Hasečićem, zvanim Beko, koji se sumnjiči da je jutros namjerno zapalio svoj stan u sarajevskom naselju Čengić Vila.

Naime, kako se nezvanično moglo čuti jutros, Hasečić, inače vozač Sarajevotaxija, imao je problema sa dugovima, a jutros je, navodno, banka trebala da mu zaplijeni stan zbog neizmirenih dugovanja.

- Besim Hasečić zvani Beko, taksista iz Sarajeva čiji je stan u naselju Čengić Vila jutros izgorio nije bio u dugovima zbog ličnih zaduženja, već je bio žirant trećoj osobi koja nije vraćala kredit banci, pa je Hasečić aktivirao bombu i tako uništio stan, rekao je za portal "Dnevnog avaza" Enver Suljagić, predsjednik Udruženja Sarajevotaxi, čiji je Hasečić član.

Pokušali smo telefonom stupiti u kontakt s njim, ali se nikome ne javlja na telefon.

Kako su nam kazale njegove kolege iz Sarajevotaxija i oni su ga jutros, kada su čuli šta se dogodilo, pokušavali više puta kontaktirati, ali se nikome nije javljao na telefon.

Njegove komšije su, podsjetimo, ispričale da je, neposredno prije eksplozije koja je potresla ovo sarajevsko naselje, Hasečić viđen kako istrčava iz stana, zbog čega se sumnja da je požar podmetnuo upravo on.

U požaru je potpuno izgorio njegov stan u ulici Džemala Bijedića, a na svu sreću, u vatri nije bilo povrijeđenih.

Uzrok požara je, prema dosad dostupnim informacijama, eksplozija plinske boce.