CRNA HRONIKA

NAKON RANJAVANJA KOD ELEKTROPRIVREDE Fejsal Hrustanović operiran, i dalje životno ugrožen!

Nakon što je jutros upucan u zgradi Elektroprivrede BiH

M.M. /M. Aš.

26.2.2015

20:22 Hrustanović je i dalje životno ugrožen, rekla je za "Avaz" Muamera Šehić, portparolka KCUS-a.

- Pacijent se trenutno nalazi na Klinici za anesteziju i reanimaciju gdje je upućen nakon operacije. Na intenzivnom je odjeljenju, a njegovo stanje je stabilno ali je i dalje životno ugrožen - kazala je Šehić.

15:19 Fejsal Hrustanović je kako saznaje "Dnevni avaz" je operiran. Stabilan je ali i dalje životno ugrožen.

Podsjetimo, Hrustemović je  KCUS-u  primljen s ustrelnom ranom desne strane grudnog koša i prostrelnim ranama desne natkoljenice

12:12 - Završen je uviđaj ispred zgrade "Elektroprivrede" kojim je rukovodila tužiteljica Nives Kanevčev.

 
Video: Amra Kovač

11:25 - U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo nam je potvrđeno da je nedugo nakon pucnjave privedena osoba koja je pucala.

Uhapšen je nedaleko od mjesta pucnjave i priveden u službene prostorije PU Novo Sarajevo, kazali su u MUP-u.

11:20 - U KCUS-u saznajemo da je Hrustanović primljen s ustrelnom ranom desne strane grudnog koša i prostrelnim ranama desne natkoljenice te smješten na Kliniku za abdominalnu hirurgiju.

11:15 - Bivši policajac Teufik Mušić zvani Tufo upucao je danas člana NO Elektroprivrede Fejsala Hrustanovića, potvrđeno je "Avazu" iz više policijskih izvora.

11:05 - Elvedin Grabovica, generalni direktor Elektorprivede BiH, potvrdio je za "Dnevni avaz" informaciju da je u pucnjavi teško ranjen Fejsal Hrustanović, član Nadzornog odbora EP BiH. Pucnjava se desila na ulazu u zgradu.

grabovica1122
Grabovica: Potvrdio informaciju o pucnjavi

- Hrustanović je u kritičnom stanju. Nalazim se s njim na CUM-u. Uskoro ćemo imati više informacija, rekao je Grabovica.

No, kako "Dnevni avaz" saznaje, u Hrustanovića je pucao bivši policajac koji ga je sačekao ispred ulaza u zgradu gdje se održavala Skupština društva. Prišao mu je i ispalio više metaka  u predjelu nogu i prsa. Potvrđeno nam je da je riječ o neraščišćenim privatnim poslovima koji nemaju veze s Elektroprivedom.

Fejsal Hrustanović, član Nadzornog odbora Elektroprivrede i nekadašnji direktor "Triglav osiguranja" povrijeđen je u pucnjavi koja se prije pola sata dogodila u zgradi Elektroprivrede u sarajevskoj općini Novo Sarajevo.

krv-u-elektroprivredi
Mjesto na kojem je Mušić pucao u Hrustanovića (Foto: A. Kovač)

Kako je kazao jedan uposlenik Elektroprivrede, u zgradu je ušao mladić s pištoljem i upucao jednog člana NO, ali još uvijek nije poznato zašto je to uradio.

Kako je za "Avaz" potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, jedna osoba je povrijeđena u pucnjavi koja se dogodila u 9:55 sati i upućena je na Kliniku urgentne medicine KCUS-a, a policija osigurava mjesto događaja.

Prema riječima portparola KCUS-a Muamere Šehić, na KUM je primljena jedna muška osoba.

-  U toku je dijagnostika povreda koje je zadobio, kazala je Šehić.