CRNA HRONIKA

Dubičanin prodavao drogu u školskom dvorištu

Uhapšen osamnaestogodišnjak

M.M.

25.2.2015

Službenici Policijske stanice Bosanskaa Dubica su u noći sa subote na nedjelju, oko 00, 05 sati, obavljajući redovne poslove i zadatke iz svoje nadležnosti u Trebinjskoj ulici, u dvorištu osnove škole uočili dvaije osobe, koje su nakon primijećivanja policije počeli bježati.

Tom prilikom jedan od njih je bacio šest pvc paketića u kojima se nalazila marihuana, ukupne bruto mase 5,3 grama.

Na izdato naređenje da stanu, jedan od njih, za kojeg je legitimisanjem ustanovljeno da se radi o M. T. (1996) iz Bosanske Dubice, se zaustavio, dok drugi bježi u nepoznatom pravcu. 

Policija je utvrdila da se radi o osamnaestogodišnjem Dejanu Drljeviću, također iz Bosanske Dubice.

Isti dan, oko 03,00 sati policija ga je pronašla i uhapsila u Ulici Majora Gavrilovića, a zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet opojnih droga.

- Uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, te naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor izvršen je pretres kuće koju osumnjičeni koristi, te je nađena jedna digitalna vaga, sredstva za pakovanje i korištenje opojne droge, plinski pištolj, te manja količina novca - kazala nam je Marija Matić, portparol Centra javne bezbjednosti Prijedor.

U toku krim-obrade je utvrđeno da je Drljević počinio krivično djelo za koje se sumnjiči, a nakon kompletiranja predmeta, protiv njega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.