LIFESTYLE

Sasvim slučajno saznala da joj suprug ima i drugi mobitel, a onda se i šokirala

Dvostruki život vozača kamiona

(Al. Ti.)

24.2.2015

Raymond Neville (55) svojoj je suprugi Beverly rekao da radi kao šofer sedam dana u sedmici te da radi prekovremeno jer želi otplatiti hipoteku na njihovu kuću. Tako je bilo praktički od 1997. otkad su se vjenčali. Ali istina je bila daleko od toga.

Beverly je otkrila da njen suprug nije imao samo drugu vezu, već da je počinio bigamiju i oženio se još jednom ženom, a lažirao je papire rastave braka. Raymond koji je inače živio s Beverly u kući u Hertsu u Walesu, kad nije bio kod kuće ili u Velikoj Britaniji, bio je u Kini, kod druge supruge.

Imao je i dva mobitela, a Beverly ga nikako nije mogla dobiti na onaj za koji je znala. Tad je igrom slučaja doznala da sin njene prijateljice radi u istoj šoferskoj kompaniji kao i Raymond. Zatražila je od prijateljičinog sina da stupi u kontakt s njim i on je to učinio te otkrio da je Raymond u Kini i da ima dva mobitela, nakon čega je istina počela izlaziti na površinu.

Beverly je supruga suočila sa svime kad je napokon stigao kući, no on je sve porekao. Rekao je da je njegov posao "top secret" te da joj zbog toga ne može reći gdje je bio.

"Oh, pa ti si Pinokio koji radi za MI5 sad?", odbacila je njegovo objašnjenje Beverly, prenosi Daily Mail. Nije tu stala, jer kako je sumnja porasla, tako je ona provjeravala e mail poruke supruga i otkrila u njima da se oženio kineskom medicinskom sestrom, April Chang, koja se doselila u Englesku i s kojom je Raymond kupio kuću u Harrowu, oko 35 kilometara od Welwyn Garden Cityja, gdje je živio s Beverly.

Ona je policiji prijavila Raymonda za bigamiju, jer se bojala da bi je se moglo teretiti za prijevaru s Visa karticom, putem koje je Raymond podigao oko 15 hiljada dolara kako bi se oženio Kineskinjom.

U decembru 2014. Raymond je priznao pronevjeru, bigamiju i krivotvorenje dokumenata te je osuđen na uvjetnu zatvorsku kaznu od devet mjeseci.

"I dan danas nije mi priznao što je napravio, a nije pokazao kajanje niti u sudnici, nije rekao niti riječi", rekla je na kraju Beverly.