REGION

Osnovna škola"Josip Broz Tito" iz Kumrovca najbolja iz vjeronauke

Za nagradu su dobile ljetovanje

Autor:(A. Vr.)

21.2.2015

Kumrovečka škola, koja nosi ime Josipa Broza, redovno ima finaliste ili pobjednike u vjerskim takmičenjima. Kad je riječ o poznavanju katoličke vjere, nema im ravnih. Učenici ove škole pobijedili su na Vjeronaučnoj olimpijadi Krapinsko-zagorske županije.

- Kad je riječ o poznavanju katoličke vjere, nema im ravnih. Pobijedili su na Vjeronaučnoj olimpijadi Krapinsko-zagorske županije. Zatim su pomeli konkurenciju iz sedam osnovnih škola na međužupanijskom natjecanju u četvrtak u Zagrebu. I imaju šanse biti državne prvakinje u vjerskim olimpijskim igrama. One su učenice Osnovne škole “Josip Broz” iz Kumrovca", javljaju hrvatski mediji.

Veronika, Jana, Ivančica i Tanja iz škole koja nosi njegovo ime, pokazale su da najbolje poznaju vjerska pitanja. Međužupanijsko takmičenje  je bilo organizirano u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagreb.

- Bilo je teško, ali se isplatilo učiti. Pripremali smo se od novembra mjeseca Konkurencija je bila jaka pa sam još sretnija što smo osvojile prvo mjesto - rekla je Tanja Broz, koja je kroz takmičenje prošla sa 100 posto uspješnosti. Već sad priprema se za državno takmičenje i nada se pobjedi.

Cure iz OŠ “Josip Broz” bile su najbolje u tri dijela takmičenja, koje je tematski bilo vezano za Drugi vatikanski koncil.

Zbrajali su se rezultati pisanog ispita. Zatim su najbolje ekipe pristupile tomboli, gdje su učenici morali pokazati suradnju u izvršavanju zadataka. Završni dio takmičenja je nazvan “Ko želi biti Isusov milijunak”.

Kad se sve zbrojilo, osnovke iz Kumrovca su bile najbolje. Za nagradu su dobile ljetovanje, porodične biblije, ali i bistu kardinala Alojzija Stepinca.