BIH

Vile, princeze, pčelice, klauni, rokeri i čarobnjaci šarmirali i nasmijali Bišćane

U KŠC "Ivan Pavao II" u Bihaću održan maskenbal

S. T.

18.2.2015

I ove godine oštra zima i visok snijeg uskratili su zadovoljstvo čenicima Katoiličkog školskog centra "Ivan Pavao II" da sa svojim šarolikim i maštovitim maskama u središtu grada prirede karneval i građanima Bihaća ozare lica.

Nažalost, povorka je otkazana zbog vremenskih prilika, ali to nije spriječilo učenike da pokažu šta su pripremili. U veseloj atmosferi u holu KŠC "Ivan Pavao II" u Bihaću održan je maskenbal. Hol škole bio je popunjen do posljednjeg mjesta. Vile, princeze, pčelice, klauni, rokeri, čarobnjaci i mnogi drugi imaginarni likovi vladali su Katoličkim školskim centrom.

Učenici su uz pjesmu, ples i radost  ispratili i ovaj maskenbal, te uspjeli šarmirati i nasmijati prisutne svojim kreativnim idejama. Učenici svih razreda, nastavnici, pomoćno osoblje… svi su pokazali i dokazali da su maškare najveseliji događaj  u godini. Domišljate i maštovite maske učenici su kreirali uz pomoć svojih nastavnika.

Kako bi sve bilo interesantnije, izabrane su i najljepše maske, a za najbolju tačku izabrani su osnovci koji su se u kostimima prinčeva i princeza, pinokia, publici predstavili uz taktove bečkog valcera.