CRNA HRONIKA

Trudnicu šutali u stomak, molila ih da je ne povrijede

Privedeni surovi pljačkaši prodavnice u Brčkom

E. PLEČIĆ

17.2.2015

Dvojica razbojnika u subotu oko 20.30 sati opljačkala su trgovačku radnju u ulici Muse Ćazima Ćatića, u brčanskom naselju Klanac. Kako saznajemo, mladići su ušli u radnju te se pretvarali da su kupci, stavljajući nasumično robu na pult i čekajući priliku za pljačku.

Lakše povrede

Budući da se u trgovini našla mušterija, nakratko su izašli van pod izgovorom da se moraju dogovoriti s drugovima šta tačno žele kupiti. Kada je mušterija izašla iz radnje, jedan razbojnik zgrabio je radnicu sleđa, stavivši joj ruku na usta i zaprijetivši da se ne opire.

Nakon toga ju je oborio i držao na podu dok je njegov pomagač iz kase krao pazar. Prestravljena djevojka rekla je da se neće opirati i molila je da je ne povrijede jer je trudna.

Nakon što su uzeli sav novac iz kase, razbojnik koji je držao radnicu na podu, podigao se i udario ju je nekoliko puta u stomak uprkos tome što je znao da je u drugom stanju. Potom su obojica pobjegla u nepoznatom smjeru.

Dolaskom policije na lice mjesta, radnica je odmah prebačena u brčansku bolnicu, gdje je ljekarskim pregledom ustanovljeno da ima lakše tjelesne povrede, a, nasreću, trudnoća joj nije ugrožena.

Kontaktirali smo je jučer, a ona je samo drhtavim glasom kratko odgovorila da ne želi davati nikakve izjave jer je još u šoku zbog divljačkog napada koji je doživjela.

Pretres kuća

Nakon obrade lica mjesta i prikupljenih informacija, pripadnici Policije Distrikta Brčko u kratkom su roku rasvijetlili razbojništvo te pronašli surove pljačkaše.

Radi se o dvojici mladića Selmiru Karasuljiću (20) i Dženanu Asipiju (18), obojica su s područja Čelića.

Po naredbi Osnovnog suda Distrikta Brčko, policajci su pretresli kuće u ulici Sulje Kahrimana, pri čemu su pronašli odjeću koju su koristili u pljački.

- Obojica su uhapšena i privedena u Policijsku stanicu Distrikta Brčko, gdje je nad njima izvršena kriminalistička obrada - potvrdio je za "Dnevni avaz" Halid Emkić, portparol brčanske policije.