KOŠARKA

Umjesto All-Stara u New Yorku, Nurkić u Svojatima kod Živinica

Krajem prošle sedmice doputovao je iz Denvera u Bosnu i Hercegovinu

Avaz Sport

17.2.2015

Jusuf Nurkić, 20-godišnji NBA košarkaš krajem prošle sedmice doputovao je iz Denvera u Bosnu i Hercegovinu. Nurkić je posjetio Živinice, pa mjesto Svojat gdje je odrastao, te potom i Tuzlu i Sarajevo gdje ga je dočekao fizioterapeut Nedžad Vrabac, a bh. košarkaški centar poklonio mu je dres.

Nurkić je za "Avazov "Sport"  kazao da je došao iz privatnih razloga. Mnoge je iznenadio neigranjem na All-Star vikendu, ali je to obrazložio i uz odobrenje kluba došao u Bosnu. Vrijeme u domovini proveo je uglavnom uz roditelje i rodbinu. 

- Došao sam radi privatnih obaveza koje imam. A to je i razlog mog neigranja na All-Star vikendu - kazao je Nurkić i prokomentarisao svoje odlične igre u Denveru.

- Vidite i sami, sve je kako treba i što je najbitnije, igram. Želim što više napredovati, ali shvatam da je teška prva godina. Iskreno, još se navikavam na NBA ligu. Druga sezona će mi biti mnogo lakša. Sretan sam što sam već u prvoj sezoni dokazao da mogu igrati u NBA - izjavio je Jusuf Nurkić za „Sport“.

Slijedi mu nastavak takmičenja u NBA, gdje već u petak Denver igra sa Milwaukeejem.

Detaljnije o Nurkićevom boravku u BiH čitajte u novom broju Avazovog "Sporta".