NOGOMET

Krstajić: Kao dječak, sanjao sam da obučem dres Čelika

Predsjednik Radnika o počecima karijere

D. Tešić

16.2.2015

Dolazak Mladena Krstajića (41), nekadašnjeg igrača Partizana, Šalkea, Verdera, reprezentacije Srbije... u bijeljinski Radnik predstavlja veliko iznenađenje za sve ljubitelje fudbala na prostoru BiH.

Posebno je čudno kada se zna da je Radnik na diobi posljednjeg mjesta Premijer lige i da mu u drugom dijelu sezone slijedi grčevita borba za opstanak u društvu najboljih klubova BiH.

Prvi koraci

- Došao sam u Bijeljinu da pomognem da se klub stabilizira. Ovdje mi žive roditelji, često sam boravio u ovom gradu tako da sam tako uspostavio kontakt s ljudima iz kluba, a nakon dugih pregovora, prihvatio sam da predvodim Radnik.

Nisu ti pregovori bili uvjetovani nekim finansijama nego sam se, prije svega, ja kolebao zato što sam znao u šta ulazim. Na kraju sam vidio da ljudi iz Bijeljine i ja imamo isti motiv i saradnja je počela. Ima potencijala, posebno u omladinskom pogonu. Nažalost, u ovom trenutku se moramo posvetiti prvenstveno osnovnom cilju - opstanku u ligi - počinje svoju priču novi predsjednik Radnika.

Krstajić je rođen u Zenici, gdje je napravio i svoje prve fudbalske korake. Rado se sjeća vremena provedenog u Čeliku.

- Nadao sam se tada da ću igrati za Čelik, da ću biti prvotimac, ali to je bio samo san. Čelik je u to vrijeme bio zaista organiziran. Jake firme su stajale iza kluba, bio je stabilan drugoligaš i povremeno je ulazio u Prvu ligu - prisjeća se Krstajić.

U Srbiju je došao zbog rata u Bosni i raspada Jugoslavije i prvo je igrao za Sentu, a potom je prešao u Kikindu, gdje su mu dobre igre donijele angažman u Partizanu. Poslije je igrao u Njemačkoj, nosio je dres Verdera i Šalkea.

Drugi krug

Krstajić je za reprezentaciju Srbije odigrao 59 mečeva i postigao dva gola. Lani je pratio Svjetsko prvenstvo u Brazilu i smatra da je Bosni i Hercegovini malo nedostajalo da se plasira u osminu finala.

- Bosna je oduvijek bila rasadnik kvalitetnih fudbalera tako da nijednog trenutka nije čudo što se reprezentacija plasirala na SP. Gledao sam utakmice iz Brazila i tvrdim da bi se BiH, da je priznat gol Edina Džeke u duelu s Nigerijom, sigurno plasirala u drugi krug - ističe Krstajić.