BIZNIS

"Koteks" Tešanj postao je pouzdan i povjerljiv partner

Od kože i konfekcije do naoružanja i vojne opreme

Autor:M. D. A.

16.2.2015

Kompanija "Koteks" iz Tešnja osnovana je 1994. godine. Osnovna djelatnost u početku je bila otkup i prerada sirove kože. Od 2000., kada su u pogon pušteni novi poslovno-proizvodno-skladišni kapaciteti, djelatnost je proširena i na proizvodnju kožne i tekstilne konfekcije i kožne galanterije, proizvodnju obuće, proizvodnju odjeće za vojsku, policiju, specijalne službe, security agencije, proizvodnju radne odjeće, opreme za lovce...

U toku 2009. godine prikupljene su potrebne dozvole od nadležnih institucija tako da je preduzeće otpočelo s obavljanjem djelatnosti prometa naoružanja i vojne opreme (NVO).

Tako je „Koteks" Tešanj već nekoliko godina prepoznatljivo ime i u oblasti snabdijevanja opremom za policiju i druge specijalne službe u BiH i u regionu. Ispunjavajući zahtjeve i potrebe svojih klijenata, „Koteks" se potvrdio kao pouzdan i povjerljiv partner policijskih, vojnih i privatnih organizacija, agencija i institucija.

Rješenjem Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, broj: UP-I-02-5-25-134-1/13, „Koteksu" je data dozvola za proizvodnju i remont naoružanja i vojne opreme - sredstava za zaštitu tijela i zaštitne odjeće.

Tako da je asortiman proizvoda proširen uvođenjem novih proizvoda, prije svega zaštitnih balističkih prsluka namijenjenih vojnim i policijskim snagama, interventnih prsluka i štitnika za policijske snage za uspostavljanje javnog reda i mira i slično.