CRNA HRONIKA

Edin Šebo uhapšen jer je silovao osmogodišnjeg dječaka

Šokantan slučaj pedofilije u Sarajevu

A. ALJIMI

16.2.2015

Edin Šebo iz sarajevskog naselja Buča Potok uhapšen je prija dva dana te mu je Tužilaštvo predložilo jednomjesečno pritvor zbog sumnje da je seksualno napastvovao 8-godišnjeg dječaka (identitet poznat redakciji)!

- Sve što vam možemo kazati jeste da je pritvor osumnjičenom predložen zbog sumnje da bi mogao ometati krivični postupak, utjecati na svjedoke ili sakriti i izmijeniti dokaze – kazali su iz Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo od izvora bliskog porodici zlostavljanog dječaka u ovaj mučni upetljani su i roditelji osumnjičenog pedofila.

Kako saznajemo majka od osumnjičenog je čuvala osmogodišanjaka, a on je to iskoristio te je zlostavljao dječaka. Inače dječak je roditeljima priznao šokantnu istinu prije nekoliko dana te je sve prijavljeno policiji. Dječak je dugo vremena šutio o svom zlostavljanju jer je Šebo prijetio da će mu ubiti roditelje akjo bilo šta kaže.

Šebo je također u potpunosti priznao počinjenje krivičnog djela, a sumnjiči se za krivično djelo spolni odnos sa djetetom.

- Pritvor osumnjičenom E. Š. može trajati do 12. marta 2015. godine ili do nove odluke suda – kazali su nam iz Općinskog suda Sarajevo.