BIH

Radnici tvornice obuće "Aida" se razišli: Još jedan sastanak protekao bez dogovora

Radnici tvornice obuće "Aida" ponovo ispred Vlade TK

M. Ah.

16.2.2015

12:15 - Radnici "Aide", "Dite" i "Konjuha" razišli su se jer, prema riječima našeg reportera, ne žele da se smrzavaju, ionako ih danas više niko neće primiti. Nastavak protesta najavljuju za sutra.

11: 35- Sastanak sa zamjenikom Gergićem je završen, kao i do sada nisu uspjeli postići nikakav dogovor.

- Naravno, nismo ništa dogovorili, jer ne možemo ništa dogovoriti sa zamjenikom ministra. Danas ćemo ovdje biti do 15 sati, samo da vlasti znaju da smo tu. Tražimo da sutra održimo sastanak sa premijerom Bahrijom Umihanićem, kao i sa mandatarom Begom Gutićem te ćemo vidjeti da li će nam to dozvoliti. Ujutro nastavljamo s protestima, i svaki naredni dan - kazao je Užičanin.

aida-radnici-3

11:19 - Predstavnike Sindikata radnika "Aide" je na sastanak primio Ishak Gergić, zamjenik ministra industrije, energetike i rudarstva TK, na kojem, po ko zna koji put, razgovaraju o njihovim dugogodišnjim problemima, prvenstveno o 18 godina dugom neuvezivanju radnog staža radnicima. Prema riječima našeg reportera, sastanak je u toku.

aida-hasan
Hasan Užičanin

Radnici tvornice obuće "Aida" ponovo su se okupili ispred Vlade Tuzlanskog kantona, zbog neispunjavanja njihovih zahtjeva.

Kako javlja "Avazov" reporter s lica mjesta, punu podršku im pružaju radnici tvornice "Dite" i "Konjuha" iz Živinica u nadi da će im pomoći u ostvarivanju radničkih prava.

aida-radnici-1

- Ponovo smo se okupili, i to ćemo raditi svaki dan. Mislimo da u ovoj zgradi opet vlasti nema i ne možemo da shvatimo kakva je uopšte to vlast koja bježi od svog naroda. Da je petak, shvatio bih da su gospoda otišli na džumu, ali nije – kazao je Hasan Užičanin, zamjenik predjsdnice Sindikata radnika "Aide".

Radnici zvižde i uzvukuju "Lopovi, lopovi..."