BIH

Otac traži istinu o Amili

Porodica Hasanović ne miri se sa smrću mlade pjevačice

Autor:A. ALJIMI

13.2.2015

Tragična smrt mlade pjevačice Amile Hasanović, koja je učestvovala u popularnom šouu „Zvijezda možeš biti ti", i dalje izaziva kontroverze. Djevojka je poginula u izlijetanju automobila u ledenu u rijeku Bosnu u naselju Seoča kod Visokog. Uzroci događaja za porodicu su misterija, a policija slučaj tretira kao saobraćajnu nesreću. Otac Alija Hasanović odmah je izjavio da se Amila ubila, ali, sudeći prema informacijama koje dolaze iz MUP-a ZDK, policija za sada u ovom slučaju nije pronašla elemente krivičnog djela niti samoubistva.

- Ovaj slučaj tretirali smo kao saobraćajnu nesreću sa smrtnom posljedicom - kazala nam je Aldina Ahmić, portparol MUP-a ZDK.

Angažirati advokata

No, porodica stradale pjevačice za njen tragičan kraj krivi Elmana Omića, mladog kamermana, s kojim je djevojka bila u vezi. Otac i dalje tvrdi da je Elman bio ljubomoran u vezi te da je kontrolirao njegovu kćerku. Dodaje da privatna tužba za sada ne dolazi u obzir, ali i da će to doći kasnije, kada policija, kako kaže, obavi svoj dio posla. Već planira angažirati advokata.

- Hoću načistac sve da izađe. Prvo, kao kamerman TV kuće gdje se prikazivao taj program on se nije smio zabavljati s mojom kćerkom, ali sam, ipak, ljudski postupio i dozvolio sam to - kaže Hasanović.

alija-hasanovic

Alija Hasanović: Ne mogu spavati dok istina ne izađe načistac

Spominje i neke fotografije, koje povezuje s mogućim motivom za samoubistvo njegove kćerke.

- Osoba koja je na tim slikama ne odgovara Amilinoj konstituciji. Elmanu su prvo dolazile poruke s njenog Facebook profila, imao je njenu šifru, a da to ona nije ni znala. Poslao joj je poruku: „Gadiš mi se, reći ću te ocu." Ništa ne izmišljam. Želim da se uradi rekonstrukcija. Znajući da je u vodi, on je došao u moju kuću da blati moje dijete - kazao je Alija Hasanović.

Dodao je da je policija uzela izjave od njega i njegovih sinova te da nije dozvolio da se radi obdukcija njegove kćerke.

No, mladi Elman Omić u svojoj izjavi tvrdi da je očajan zbog Amiline smrti te da je s njom doživio pravu i iskrenu ljubav. Elman kaže da mu je savjest čista bez obzira na to šta Amilin otac tvrdio.   

- Žao mi je što nisam bio tu, u njenoj blizini, da je spasim... Nisam kriv za to što se desilo. Oni koji me poznaju znaju kako je funkcionirala Amilina i moja veza. Dan prije njenog samoubistva bili smo vani, uživali smo. Ujutro smo se čuli telefonom i malo se posvađali. Međutim, opet me kontaktirala i kazala da će se ubiti. Odmah sam nazvao njenog oca i sve mu rekao, on mi je odgovorio sa O. K. i spustio slušalicu - kazao nam je utučeni Omić.

elman-i-amila

 Elman i Amila: Tragično prekinuta ljubav

Prekinula vezu

On je, kako kaže, odmah krenuo iz Zenice ka Visokom.

- Pozvala me oko 13.30 sati, kada sam bio na pola puta, i rekla: „Slušaj, sad ću se ubiti." Prekinula je vezu, zvao sam je, ali je isključila mobitel - rekao nam je Omić.

Odmah je, kako kaže, otišao kod Amilinih roditelja, koji su mislili da je pobjegla od kuće pa su je tražili.

- Sa svojim roditeljima kasnije sam otišao do njenih. Svi su bili utučeni. Napao me njen otac. Krivio me za njenu smrt, da je to uradila zbog mene, jer sam bio ljubomoran. Nisam se raspravljao s njim, samo sam slušao. Razumijem ga, izgubio je kćerku. Možda je sve rekao u afektu, jer mu je bol razarala dušu, ali i moju je... - kazao je neutješni Elman.

 

San neće na oči

Amilin otac kaže da ne odustaje. San mu ne dolazi na oči.

- Elmana nisu saslušali, zvala ga je policija nekoliko puta, ali nije dao izjavu, jer je pod tabletama. Kada je došao kod mene, znajući da je ona u vodi, kazao mi je za te gole fotografije i rekao mi: „Pritisnuo sam je i sve mi je priznala." Zbog njega se ubila. Znam momka koji mi je ispričao da se nije smjela s njim pozdraviti zbog Elmana. Ne mogu spavati dok istina ne izađe načistac, neću nikada odustati - kaže on.