CRNA HRONIKA

DRAMA U BIHAĆU U eksploziji bombe ubijena advokatica Jasmina Koričić!

Ispred advokatskog ureda " Koričić"

Redakcija

13.2.2015

14:05 Završen je uviđaj ispred advokatskog ureda „Koričić“ gdje je jutros od aktiviranja eksplozivne naprave smrtno stradala advokatica Jasmina Koričić.

Pripadnici MUP –a USK kao i Azra Ibrahimpašić, dežurna tužiteljica Tužilaštva USK izvršili su uviđaj i fiksirali tragove i dokaze. Ustanovljeno je da se radi o postavljenoj eksplozivnoj napravi, gdje je  uslijed aktiviranja Koričić preminula.

Prema izjavi Adnana Tulića, portparola Kantonalnog tužilaštva na salušanje je pozvano više osoba  koje bi mogle dati bilo kakvu informaciju o cijelom slučaju, a u cilju rasvjetljavanja ubistva advokatice Koričić.

Kako saznajemo, biće vještačen mobilni telefon advokatice, ali će se u cilju istražnih radnji izuzeti i dokumentacija iz njenog ureda.

 

Jutros u 08.30 sati Policijska uprava Bihać dobila je dojavu o ekspoloziji u ulici Bihaćkih branilaca, Bišćanima poznatijoj kao Brklja, ispred advokatskog ureda "Koričić".

Pogledajte video:

Ubijena je Jasmina Koričić, advokatica koja je došla na posao u kancelariju u Ulici bihaćkih branilaca, a kada je otvarala ulazna vrata odjeknula je eksplozija. Nezvanično,eksplozivna naprava bila je vezana za vrata.

bihca-tragedija33

Kako nezvanično saznaje „Avaz“ eksplozija se desila kada je advokatica Jasmina Koričić prilikom otključavanja ureda aktivirala eksplozivnu napravu, uslijed čega je smrtno stradala.

Prema riječima Ale Šiljdedića, portparola MUP USKna licu mjesta se nalaze pripadnici MUP koji vrše uviđaj kako bi se saznalo da li je eksplozivna naprava postavljena ili je bačena, a još uvijek se čeka i potvrda identiteta nastradale.

Na licu mjesta je Azra Ibrahimpašić, dežurna tužiteljica Kantonalnog tužilaštva Bihać.

 

rtv-usk-tijelo11