BIH

Krupa na Uni: Zbog neprohodnog puta odložena nastava u školi u Hašanima

Na snazi još uvijek stanje elementarne nepogode

M. Z.

12.2.2015

U Krupi na Uni i dalje je na snazi stanje elementarne nepogode, mada je struja  stigla u sve dijelove općine koja broji oko 2.500 mještana. Stanje elementarne nepogode najvjerovatnije će biti ukinuto sutra na sjednici Štaba Civilne zaštite.

Dragana Todić, direktor O.Š. "Branko Ćopić" iz Krupe na Uni, potvrdila je da je danas počela nastava u matičnoj  školi koju pohađa 103 učenika i u područnim školama u Malom Duboviku, Osretku i Buševiću. Nastave za sad nema u područnom odjeljenju ove škole u Hašanima.

- Desetak učenika od prvog do petog razreda koja žive na Kozinu zbog neprohodnog puta i činjenice da u školu dolaze sa planine pješačeći i po nekoliko kilometara danas  nisu došli  na nastavu. Nastava će u tom odjeljenju početi najvjerovatnije u petak - rekla je Todić.

Ona je potvrdila da je u Krupu na Uni  sa strujom stigla i voda, a normalno funkcioniše i telefonski saobraćaj.

Inače posljedice snježnih padavina, zbog kojih je Krupa na Uni u proteklih nekoliko dana bila bez struje, vidljive su naročito uz sada prohodan magistralni put gdje se u blizini ceste može vidjeti na desetine stabala polomljenih pod težinom snijega.

Visina snježnog pokrivača u Krupi na Uni trenutno iznosi oko pola metra.