GLOBUS

SAD Brutalno smaknuće tri studenta muslimana na univerzitetu u Sjevernoj Karolini

Ubijeni su hicima u glavu

Agencije/Dž. Č.

11.2.2015

Carl Stephen Hicks (46), stanovnik Sjeverne Karoline optužen je danas za ubistvo prvog stepena troje ljudi u gradu iznad Sveučilišta u Sjevernoj Karolini. Tri studenta muslimanske vjere ubijena su sinoć po istočnoameričkom vremenu u svom stanu, nedaleko od univerziteta kojeg su pohađali u Chapel Hillu.

karolina-yasur

Foto: Agencije (Jedan od ubijenih Yusor Mohammad)

Kako prenose strani mediji, Hicks se optužuje za ubistvo Deah Shaddy Barakat (23) i njegove supruge Yusor Mohammad (21), te njene sestre Rzan Mohammad Abu-Saiha, koji su likvidirani hicima u glavu.

karolina1

Foto: Agencije (Detalji sa sinoćnjeg mjesta zločina)

Policajci su otkrili tri žrtve u utorak navečer, nakon što su primili izvještaj o pucnjavi u području Summerwalk u kruga Chapel Hilla.

Ubica, 46-godišnji Craig Stephen Hicks, nakon počinjenog zlodjela odvezao se do policijske stanice gdje se mirno predao. Žena, za koju se vjeruje da je majka jedne od žrtava, na mjestu zločina je tražila da joj policija otkrije počinioca. Međutim, službenik nije imao informacije, te je ona privedena u policijsku stanicu, prenosi Fox news.

S druge strane, čovjek za kojeg se vjeruje da je otac žrtve, zahtijevao je da mu se kaže ukoliko je njegov sin ubijen, ali policija mu nije željela dati informacije. Kako prenose strani mediji, otac žrtve je pokušao otići do stana u kojem se desio zločin, ali je blokiran od strane policije.

karolina3

Foto: Agencije (Detalji sa sinoćnjeg mjesta zločina)

Istražitelji još uvijek nisu objavili motiv trostrukog ubistva iako društvene mreže već bruje o vjeri ubijenih kao povodu gnusnog zločina. Ubistva su potresla inače mirnu zajednicu, tik do Univerziteta Sjeverna Karolina.

- Ovo je vrlo miran kraj. Imamo puno diplomaca, studenata i njihovih obitelji. Ovakav zločin predstavlja pravi šok za nas - kazala je Bethany Boring, stanovnica Chapel Hilla.