BIH

U RS uhapšeno pet osoba osumnjičenih za organizovani kriminal

Pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i narkotika

Autor:(D. K.)

10.2.2015

Na području Kostajnice, Doboja, Modriče, Obudovaca i Šamca u toku je akcija hapšenja osoba osumnjičenih za organizovani kriminal.

Uhapšeno je pet osoba, dok se za još jednom traga. Pretreseno je najmanje pet lokacija, gdje je pronađena veća količina minsko-eksplozivnih sredstava i narkotika.

Akcija, koja još traje, rezultat je duže aktivnosti istražnih organa, a svi uhapšeni bit će provedeni u Specijalno tužilaštvo u Banjoj Luci, javio je RTRS.

Darko Ilić, šef Odjeljenja za istrage Specijalnog tužilaštva RS, rekao je da su pripadnici ovog odjeljenja, zajedno sa Specijalnom jedinicom MUP Republike Srpske i pripadnicima SIPA-e, danas na širem području RS-a, na području opština Kostajnica, Doboj, Modriča, Šamac i Obudovac izveli akciju sa ciljem suzbijanja organizovanog kriminala.

Cilj akcije je suzbijanje ove vrste kriminaliteta, s akcentom na trgovini minsko-eksplozivnim i narkotičkim sredstvima. Iz policije nisu željeli da saopšte više detalja o ovoj akciji, a više informacija najavili su za sutra.