BIH

ŽELJEZNO POLJE Ugalj isporučen, učenici ponovo u školskim klupama

OŠ Abdulvehab Ilhamija

R. Ag.

9.2.2015

Nakon problema sa nedostatkom uglja i jednodnevnog prekida nastave, jutros su učenici OŠ Abdulvehab Ilhamija u Željeznom Polju sjeli u školske klupe.

Problem sa nedostatkom uglja, otklonjen je u danima vikenda i tople učionice dočekale su danas prvu smjenu učenika ove škole. Prema riječima direktora Suvada Hadžića, školi je jučer zenički rudnik "Raspotočije" isporučio deset tona uglja. U školi se nadaju da  će u međuvremenu pristići i ostatak ogrijeva neophodnog da se problemi sa zagrijavanjem školskog prostora u vremenu grijene sezone prevaziđu.

Problem sa nedostatkom uglja i zagrijavanjem prostora pred kraj prošle sedmice nagovijestila je i Uprava OŠ Begov Han u Begovom Hanu. Direktor Adil Gačić potrvrdio je da ogrijeva ima najdalje do srijede, te da će ukoliko ne bude uglja biti primoran prekinuti nastavu za oko 400 učenika. Međutim, kako je potvrdio direktor Gačić, jutros su obećali iz rudnika da će u toku dana biti dopremeljeno oko pet tona uglja, te da u ovoj školi neće doći do  najavljene obustave nastave.