CRNA HRONIKA

Nurkić otišao po pušku nakon što ga je dvojac cijelu noć provocirao u "Triu"

U toku saslušanje osumnjičenog

Autor:H.ČALIĆ

9.2.2015

Dvostruko ubistvo u gračaničkom naselju Luke u kafeu „Trio“ koje je sinoć u 18,20 minuta počinio Muhamed Nurkić (41), pucajući iz lovačke puške u glavu Zijadu Džiniću-Ziki (41) i Samiru Turkušiću-Turpiji (38), i danas je glavna tema u Gračanici i okolini. O ovom stravičnom ubistvu, više detalja znat će se, nakon što bude okončana kriminalistička obrada ubice.

54d7b607-d688-4c9d-bd25-427cb0094cfb-kafic-u-kome-se-dogodilo-dvostruko-ubitstvo-718x446

Nurkića su provocirali

 Prema zvaničnim informacijama iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona, ubijeni su u kafeu „Trio“ provocirali Nurkića, i kada to on više nije mogao izdržati, odlučio se da ih ubije.

-Nurkić je bio lovac, posjedovao je lovačku pušku, koju je nakon lova ostavio u predsoblju svoje kuće, koja se nalazi u blizini kafea „Trio“. Potom se našao u pomenutom kafeu, gdje su ga sve vrijeme provocirali ubijeni Džinić i Turkušić, osobe koje iz sebe imaju debeli policijski dosije za razna krivična djela. Kada to više njije mogao izdržati, otišao je do kuće, donio pušku i obojici pucao u glavu. Od zadobijnih povreda obojica su podlegli, a on se predao u Policijsku stanicu Gračanica, rekao je za "Dnevni avaz" portparol tuzlanskog tužilaštva Admir Arnautović.

ubijeni-zijad-dzinic

Zijad Džinić (Foto: Facebook)

Bio poduzetnik

Muhamed Nurkić je privatnik, bavio se trgovnom, a prema izjavi njegovih komšija, u Gornjoj Lohinji je kupio veliko imanje, bavio se i poljoprivredom. Nakon što je prenoćio u prostoriji za zadržavanje PS Gračanica, jutros je u Minisistarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona u Tuzli započela kriminalistička obrada, nakon čega će za njega, prema tvrdnji portparola Arnautovića, sigurno biti predložen pritvor.

turkusic-facebook

Ubijeni Turkušić (Foto: Facebook)

Dans će na UKC u Tuzli biti obavljena obdukcija ubijenih Džinića i Turkušića, kako bi se utvrdili pravi uzroci smrti.

Istovremeno je od Nurkića uzeta krv na analizu, izuzeti su brojni materijalni dokazi, kao puška iz koje je pucano, parafinska rukavica, koji će služiti za rasvjetljavanje stravičnog ubistva u Gračanici.

Vezani tekst: DVOSTRUKO UBISTVO U NASELJU LUKE Gračanlija pucnjima u glavu usmrtio dvojicu

Dvojica ubijenih odranije su poznata policiji po činjenju krivičnih djela. Turkušić je svojevremeno privođen zbog rasturanja droga.

Muhamed Nurkić prvobitno je nosio ime Ljubiša. Nije poznato čija je to bila želja,njegova ili njegovih roditelja, ali je on kasnije promijenio ime, pa se sada zvanično zove Muhamed Nurkić.