DIJASPORA

Ibišević i Marković uživali u pjesmama Halida, Harisa i Crvene jabuke

Spektakl u Frankfurtu

Autor:B. ŠIŠIĆ

8.2.2015

Upravo onako kako su mnogi očekivali, to se i desilo. U centru Frankfurta, u samom centru grada, u prepunoj Unionhallle Halid Bešlić, Haris Džinović i Crvena jabuka napravili su muzički spektakl godine.

Već u 23 sata nestalo je karata, tako da su se mnogi morali vratiti, a njih više od 2.000 imali su privilegiju da budu dio čarobne noći. Koncert je otvorila Crvena jabuka koja je publiku posjetila na stare, a kasnije i na nove pjesme, a poslije njih na scenu je izašao Haris Džinović koji sa taktovima prve pjesme "Rano je za tugu", publiku doveo do usijanja. Nizali su se poslije toga najveći hitovi ovog pjevača, a dobro raspoloženi Džinović poklanjao je publici ne samo svoj dobar glas već i odlično raspoloženje, a kasnije i slikanje sa svima koji su to htjeli. U Harisovoj pratnji tu večer bila je njegova supruga Melina, koja se u jednom trenutku našla na bini i tako pratila nastup svog supruga.

Poslije Džinovića na sceni se pojavio nekrunisani muzički kralj regiona Halid Bešlić. Dovoljan je bio samo njegov izlazak na binu da bi publika u pravom smislu riječi “podivljala”. Halid je još jednom ovim nastupom u Frankfurtu dokazao da prave vrijednosti nikada ne prolaze, da je nezamjenjiv na estradi, te da će jos dugo biti u samom vrhu.

- Volim vas, sve vas volim. Hvala vam što me uvijek dočekate na ovakav način. Ponekad mi bude teško, pa od dragosti moram i suzu da pustim. Publika ste za svaku pohvalu, a ja ću vam i večeras od srca pokloniti ono što najbolje znam, a to su moje pjesme koje se provlače kroz generacije - rekao je Bešlić.

Nakon toga je je uslijedio pravi "muzički zemljotres", a publika je sa Halidom pjevala svaku njegovu pjesmu.

Na ovaj koncert dosao je bio i selektor rukometne reprezentacije BiH Dragan Marković sa sinovima Damirom i Andrejom, a u društvu Osmana Džihe iz Stuttgarta je nakon odigrane utakmice protiv Bayerna došao i nogometni reprezentativac Vedad Ibišević. Osim Bešlića i Džinovića njih dvojica, Marković i Ibišević, bili su najtraženiji za slikanje od strane njihovih fanova.

frankfurt5

Nakon što se uslikala sa Halidom Bešlićem mlada sarajka Lisa-Maria koja živi u Frankfurtu počela je da plače jer, kako reče, ne može da vjeruje da ostvarila svoj san.

Kenan Kovacevic sekretar u Generalnom konzulatu BiH u Frankfurtu imao je stotinu pitanja za Dragana Markovića, a ovaj mu je strpljivo odgovarao.

Italijan Masimo došao je u pratnji supruge Cece koja je inače rodom iz Banjaluke, a njegova želja je bila da se slika sa Džinovićem jer, kako nam je rekao, zahavlujući supruzi zavolio je njegove pjesme.

Organizator ovog fenomenalnog koncerta bio je Sarajlija Duško Bilić koji je pobrao sve pohvale kako mnogobrojne publike isto tako i Bešlića, Džinovića i

članova grupe Crvena jabuka.

- Šteta što ovako poštenih i dragih ljudi nema više u vodama menadžerstva, sa kojima možeš normalno da razgovaraš, srađuješ i znaš da će sve da funkcioniše. Duško je jedan dragulj kojeg mi pjevači trebamo i moramo da cijenimo - rekao nam je Bešlić.

Posebno zanimljiv susret tu večer desio se između Bešlića i Džinovića te njihovog starog, dragog i dugogodisnjeg prijatelje Ismeta-Ice, a sva trojica su evocirali uspomene na prijašnja intenzivna druženja, a Bešlić i Džinović su o Ici pričali samo najbolje.

Koncert je trajao do četiri sata ujutro, a završio ga je Halid Bešlić, a prije toga on i Haris zajedno su otpjevali nekoliko sevdalinki, kao i naizmjenično nekoliko njihovih najvećih hitova. Džinović je pjevao Halidove "Ljiljane", a Bešlić Harisovu "Rano je za tugu".