BIH

Miroslav Mikeš doživio moždani udar

Banjalučki advokat u teškom stanju

M. KEBIĆ

7.2.2015

Ugledni banjalučki advokat i savjetnik ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Miroslav Mikeš doživio je sinoć moždani udar i trenutno se nalazi u komi, potvrdili su za Dnevni avaz izvori upućeni u slučaj.

Iz Univerzitetske bolnice-Klinički centar Banjaluka, novinarima je rečeno da je on trenutno u teškom stanju i sve dalje prognoze su neizvjesne.
-On je sinoć doživio napad i otišao je u bolnicu. Ljekari su odmah intervenisali i zadržali ga na daljem posmatranju. Prilikom prvog napada bio je svjestan, međutim, stanje se pogoršalo i ponovo mu je pozlilo pri čemu je pao u komu, otkrio je izvor “Avaza”.

Naši sagovornici su potvrdili i to da je Mikeš dugo vremena imao zdravstvene probleme sa dijabetesom, što se odrazilo na njegovo trenutno zdravstveno stanje.

Načelnik Službe intenzivne medicine Peđa Kovačević rekao je novinarima da je pacijent primljen u teškom stanju i vitalno ugrožen.
-U toku su dijagnostičke i terapijske procedure, a sve dalje prognoze su neizvjesne, izjavio je Kovačević.
Mikeš je član Senata Republike Srpske, bio je poslanik u Narodnoj skupštini, a u tri mandata potpredsjedavajući Vijeća naroda Republike Srpske.