CRNA HRONIKA

Poginula učesnica ZMBT6 Amila Hasanović

Nakon slijetanja vozila u Donjoj Seoči kod Visokog

Ad. A.

3.2.2015

12:10 Blizak prijatelj porodice nam je potvrdio da je u automobilu Volkswagen Polo stradala Amila Hasanović (1994) iz Visokog, javnosti poznata po učešću u šou ZMBT6.

Portparol MUP-a ZDK-a Aldina Ahmić je kazala da nam ne može potvrditi identitet, jer je, prema njenim riječima, uviđaj tek počeo.

Vozilo je odvezeno na vještačenje.

Uzrok nesreće će biti naknadno utvrđen.

11:27 Tijelo stradale djevojke prije nekoliko minuta je izvučeno iz vozila, javlja naš reporter. Radi se o mlađoj djevojci, plave kose.

11:23 Automobil je skoro izvučen na obalu. Naš reporter javlja da se u automobilu nalazi tijelo stradale djevojke, te da se radi na njegovom izvlačenju iz vozila.

11.00 Vozilo je skoro izvučeno iz vode, već je na površini. Kamion ga vuče prema obali, gdje će biti pristupačnije, da bi ga mogla podići dizalica koja je upravo stigla.

10:55 Ronilac je uspio zakačiti vozilo tako da upravo sajlu izvlače na obalu, gdje će biti zakačena za kamion, te će se pristupiti izvlačenju vozila.

Specijalci i vatrogasci rade u veoma teškim uslovima, jer je rijeka veoma brza i hladna, visok je nivo vode, a puše i hladan vjetar.

10: 50 Na mjesto događaja je upravo stigao veliki kamion pomoću kojeg će vozilo biti izvučeno iz rijeke, dok ekipa sa čamcem još radi na povezivanju vozila sajlama.

Nastavljeno je i pretraživanje korita u potrazi za tijelom stradale djevojke. 

10: 30  Kako javlja naš reporter s mjesta događaja, spasioci su upravo su čamcem došlo do mjesta gdje se nalazi vozilo crveni Polo i spremaju se da sajlama povežu vozilo kako bi ga šlep-služba mogla izvući na površinu. Jedan od ronioca je ušao u vodu kako bi pronašao mjesto gdje će biti zakačene sajle.

Pored ronioca, u akciju su uključeni i vatrogasci sa svojim čamcem,  kao i veći broj pripadnika policije.

Na obali Bosne okupio se veći broj građana koji posmatraju akciju izvlačenja, a saobraćaj se odvija jednom kolovoznom trakom.

Prisutni su i pripadnici Odjela krim-policije MUP-a ZDK, koji se spremaju da obave uviđaj, kako bi bile utvrđene sve okolnosti ovog događaja.

10:00  U mjestu Donja Seoča, nedaleko od Visokog, na regionalnom putu Visoko-Kakanj u toku je akcija izvlačenja vozila Volksvagen Polo, kojim je upravljala mlađa ženska osoba, koje je izletjelo sa puta i završilo u rijeci Bosni.

Na mjestu događaja su i ronioci  jedinice za podršku MUP-a ZDK-a, koji se spremaju za početak potrage za tijelom djevojke.

Podsjetimo, jučer oko 13. 50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozilo Volksvagen Polo izletjelo sa puta i završilo u rijeci Bosni.

Prema izjavama očevidaca ove nesreće, u vozilu se nalazila jedna mlađa ženska osoba.

Odmah po dojavi na teren su izašle policijske patrole, kao i jedinica za podršku MUP-a ZDK sa čamcima za pretraživanje. Potraga za vozilom trajala je negdje do 17 sati i zbog neuslovnog terena i nedostatka svjetlosti je prekinuta do jutros.

Jedinica sa čamcima je locirala šire mjesto izlijetanja vozila, a radi se o izuzetno dubokom dijelu rijeke Bosne.

U mjestu Donja Seoča, nedaleko od Visokog, na regionalnom putu Visoko-Kakanj danas oko 13:50 sati dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je vozilo Volksvagen Polo izletjelo sa puta i završilo u rijeci Bosni.

Prema izjavama očevidaca ove nesreće, u vozilu se nalazila jedna osoba, a više informacija smo pokušali dobiti i u MUP-u Zeničko-dobojskog kantona.

- Mi smo zaprimili dojavu o saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu Visoko-Kakanj, u mjestu Donja Seoča i odmah po prijavi na teren su izašle policijske patrole, kao i jedinica za podršku MUP-a ZDK sa čamcima za pretraživanje. Potraga za vozilom trajala je negdje do 17 sati i zbog neuslovnog terena i nedostatka svjetlosti je prekinuta do ujutro. Jedinica sa čamcima je locirala šire mjesto izlijetanja vozila, međutim radi se o izuzetno dubokom dijelu rijeke Bosne, tako da će pretraga biti nastavljena u jutarnjim satima. Za sada nemamo informacije o broju osoba koje su se nalazile u vozilu, niti možemo govoriti o eventualnim stradalim osobama - kazala nam je portparolka MUP-a ZDK Aldina Ahmić.

- See more at: http://www.avaz.ba/clanak/161838/volksvagen-polo-zavrsio-u-rijeci-bosni#sthash.PPHFTKiZ.dpuf