NOGOMET

Tatomirović na Koševu do januara 2017. godine

Beogradski stoper produžio ugovor

A. Dr.

1.2.2015

Nakon veznjaka Samira Radovca, mladog reprezentativca Bosne i Hercegovine, i hrvatskog napadača Leona Benke, ugovor s Fudbalskim klubom Sarajevo jučer je produžio i srbijanski stoper Ivan Tatomirović. Tako će defanzivac bordo tima na Koševu ostati do januara 2017. godine.

Važan igrač

Podsjetimo, 26-godišnji Beograđanin stigao je u Sarajevo u februaru 2012. i veoma brzo je svojom srčanošću i poštenim odnosom prema bordo dresu "kupio" zahtjevnu koševsku publiku.

U maju prošle godine uručena mu je nagrada "Ismir Pintol", koju navijači FK Sarajevo dodjeljuju najborbenijem igraču.

- Zadovoljstvo je obostrano. Tatomirović je važan igrač za našu ekipu i drago nam je da će i dalje biti član Sarajeva - rekao je Abdulah Ibraković, sportski direktor koševskog premijerligaša, te je naglasio:

- Očekujemo da uz Tatomirovića stasaju i neki naši mladi igrači, poput Marka Mihojevića. Nešto se slično već desilo kada je Mato Jajalo bio na šestomjesečnoj posudbi u našem klubu. Tada su Gojko Cimirot i Radovac, igrajući i trenirajući s Jajalom, mnogo naučili.

Druge opcije

Kada je u pitanju realizacija najavljivane pozajmice hrvatskog golmana Ivana Kelave na Koševo, Ibraković je izjavio:

- Situacija s Kelavom bit će poznata najkasnije do utorka. Čekamo definitivni odgovor kluba iz Udina na našu ponudu. Ukoliko bude negativan, okrenut ćemo se nekim drugim opcijama.