CRNA HRONIKA

Sarajlija uhapšen zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja

Crna hronika u glavnom gradu BiH u protekla 24 sata

Fena

1.2.2015

Policijski službenici Prve PU u subotu su lišili slobode D. A., rođen 1982. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.


Policijski službenici su izvršenim ličnim pretresom imenovanog pronašli i oduzeli pištolj marke "Crvena zastava", kalibra 9 mm, sa pripadajućim okvirom i pet metaka navedenog kalibra. Izvršenim pretresom kuće koju imenovani koristi pronađena je i oduzeta jedna automatska puška, kalibra 7,62 mm, sa pripadajućim okvirom i dvadeset metaka kalibra 7,62 mm.

D.A. je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

UHAPŠEN ZBOG UGROŽAVANJA SIGURNOSTI

Policijski službenici Prve PU jučer su lišili slobode V. A., rođen 1991. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

Imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

ZBOG NAPADA NA SLUŽBENU OSOBU UHAPŠEN U.A.

Policijski službenici Prve PU uhapsili su u subotu U. A., rođen 1985. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI "RMI"

U prodavnici "RMI' u ulici Edhema Eke Džubura broj 14, općina Ilidža Sarajevo, nepoznata osoba je u subotu oko 19.35, uz prijetnju pištoljem, izvršila razbojništvo nad radnicama, kojom prilikom je otuđen novac.

Uviđaj su izvršile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog dijela i identifikaciji i pronalasku izvršioca.

UHAPŠEN DILER

Policijski službenici Treće PU jučer su lišili slobode K. F., rođen 1993. godine iz Sarajeva, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo "omogućavanje uživanja opojnih droga".

Imenovani je predat u prostorije Odsjeka za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

RAZBOJNIŠTVO U PRODAVNICI DP MARKETI

Dvije nepoznate osobe u subotu oko 20.50 sati uz prijetnju pištoljem izvršile su razbojništvo nad radnicama u prodavnici "TD Marketi" d.d, Sarajevo, koja se nalazi u ulici Čobanija broj 12, općina Centar Sarajevo. Tom prilikom je otuđen novac.

Uviđaj su izvršile ekipe MUP-a Kantona Sarajevo. Policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela i identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

U toku proteklog dana policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, uručili su 362 prekršajna naloga, a za lakše prekršaje upozorili 38 vozača.

Iz saobraćaja je isključeno 13 vozača zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, pet osoba prije sticanja prava na upravljanje motornim vozilom, dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole i pet neregistrovanih vozila, saopćeno je iz Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Kantona Sarajevo.