NOGOMET

Derbi bez pobjednika: Chelsea - City igrali 1:1, Džeko ušao u igru pred kraj utakmice

Edin Džeko je priliku za igru dobio u 84. minuti susreta

Autor:A. Vr.

31.1.2015

Veliki derbi 23. kola engleske Premier lige odigrali su na Stamford Bridgeu u Londonu Chelsea i Manchester City, a na kraju u ovom susretu pobjednika nije bilo (1:1).

Dosta oprezno su Jose Mourinho i Manuel Pellegrini ušli u meč. Gotovo da nije stvorena nijedna ozbiljnija prilika u 40 minuta igre, ali je zato sami finiš prvog dijela donio dosta uzbuđenja.

Susret su bolje otvorili igrači Manchester Citya, a najbolju šansu imao je Kun Aguero kada je izašao sam oči u oči sa Courtoaisom, ali e umjesto u mrežu loptu poslao pored gola.

U 41. minuti Plavci dolaze u vodstvo. Ivanović je sjajno ubacio sa desne strane, Hazard odigrao povratnu loptu na pet metara od gola, a Remy matira Harta za 1:0.

Ipak samo četiri minute kasnije City je izjednačio. Navas je ubacio sa desne strane, Courtoais loše reagova, lopta je došla do Aguera koji je šutira a David Silva je skrenuo u mrežu za izjednačenje.

U drugom poluvremenu City je imao nešto više od igre ali bez pravih prilika pa je susret završen bez pobjednika, što je Plavcima omogućilo da zadrže pet bodova prednosti u odnosu na Građane.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, te je ostalo 1:1.

Edin Džeko je priliku za igru dobio u 84. minuti susreta.