NOGOMET

Blizu smo dogovora o Kelavi s Udineseom

SARAJEVO Abdulah Ibraković, sportski direktor bordo kluba

A. Dr.

31.1.2015

Transfer hrvatskog golmana Ivana Kelave iz italijanskog prvoligaša Udinezea na Koševo u završnoj je fazi, potvrdio nam je Abdulah Ibraković, sportski direktor Fudbalskog kluba Sarajevo. Predviđeno je da Kelava dođe na posudbu, uz mogućnost produžavanja saradnje.

Pozitivan ishod

- Definiramo detalje s Udinezeom. Prema preliminarnom dogovoru, Kelava bi bio na posudbi do 1. septembra, a naša želja je da on nakon toga ostane član Sarajeva, po mogućnosti dvije godine. Vjerujem u pozitivan ishod pregovora s klubom iz Udina, nakon čega bi nam se Kelava pridružio – izjavio je Ibraković.

ibrakovic-50

Ibraković: Brojni kontakti

Uprava koševskog premijerligaša radi istovremeno na produžavanju ugovora s igračima iz postojećeg kadra.

- Leon Benko produžio je ugovor do 1. januara 2017. godine. Hrvatski napadač je od septembra prošle godine stanovnik Koševa nakon što je napustio Kinu, ali je, zbog problema s dokumentima, tek nedavno dobio dozvolu Svjetske fudbalske federacije za nastup u bordo dresu – istaknuo je Ibraković.

Uprava Sarajeva želi produžiti saradnju sa stoperom Ivanom Tatomirovićem, kome ugovor istječe 30. juna.

Značajan doprinos

- Pokušavamo se dogovoriti s Tatomirovićem i njegovim menadžerom Pericom Ognjenovićem, nekadašnjim fudbalerom Crvene zvezde, koji je u karijeri bio i član Real Madrida.

Tatomirović je kvalitetan igrač, dao je značajan doprinos uspjesima u prošloj godini, ali ako ne sklopimo posao, okrenut ćemo se drugim opcijama, između ostalih i Ognjenu Vranješu, reprezentativcu Bosne i Hercegovine, koji je više od šest mjeseci bez kluba – poručio je Ibraković.

Rok za Dupovca do petka

- Što se tiče kapitena Amera Dupovca, on ima ponude iz Kazahstana i Turske. Klubovima iz ovih zemalja dali smo rok do petka, 6. februara. Ako ne prihvate naše uvjete, Dupovac će produžiti ugovor s FK Sarajevo – naglasio je Ibraković.

Obradovali mališane

pitari-vrtic

Radovac, Anđušić i Mihojević uljepšali dan mališanima

Igrači Nemanja Anđušić, Marko Mihojević i Samir Radovac posjetili su jučer Ustanovu za predškolski odgoj i obrazovanje "Amel i Nur" u Sarajevu. Dječaci i djevojčice obradovali su se dolasku fudbalera bordo tima.