NOGOMET

Milan Đurić: Ostajem u Ceseni do 2018. godine

'Avaz' saznaje Vjeran italijanskom prvoligašu

H. KLAČAR

31.1.2015

Iako je poprilično velika lista klubova koji bi ga željeli vidjeti u svojim redovima, bh. internacionalac Milan Đurić ostaje u Seriji A, italijanskom najelitnijem fudbalskom takmičenju, kao član Čezene.

Grčevita borba

- Usaglašavamo detalje ugovora, za dvije sedmice sve će biti riješeno i potpisat ću novi ugovor do 2018. godine. Najbitnije je da ostajem u klubu i neću mijenjati sredinu - rekao je Đurić u razgovoru za "Dnevni avaz".

Jednog od najperspektivnijih mladih napadača na Apeninima s Čezenom očekuje grčevita borba za opstanak u društvu najboljih. Čezena je trenutno 19. ekipa Serije A sa 12 osvojenih bodova, a u pobjedi u prošlom kolu na vrućem gostovanju kod Parme (2:1) Đurić je odigrao cijeli meč.

Igram redovno

Kao standardni član ekipe u jednoj od najjačih liga na svijetu sa pravom se postavlja pitanje zaslužuje li Đurić poziv u reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

- Nisam razgovarao sa selektorom Baždarevićem. Sada igram redovno u prvih jedanaest i na njemu je da odluči zaslužujem li poziv. Na meni je da naporno treniram i pružam najbolje partije - kazao je korpulentni napadač, koji se proslavio sa tri gola postignuta protiv Njemačke u duelu mladih selekcija.