CRNA HRONIKA

ISPOVIJEST Mučili su me kliještima, palili mi ruke i prijetili da će mi oduzeti dijete

Teslićanka preživjela pakao nakon što je natjerana na prostituciju

C. UDOVIČIĆ

31.1.2015

Na desnoj šaci 21-godišnje Teslićanke A. Č. (identitet poznat redakciji, op. a.) još se vide opekotine od mučenja, a po tijelu tragovi podliva i rana koje su joj nanijeli njeni poznanici Dijana Malić iz Teslića i Mehmed Omahić iz Jevadžija kod Tešnja, koje je policija uhapsila prije dva dana. Punih petnaest dana Dijana i Mehmed prisiljavali su Aldijanu na prostituciju i izlagali je mučenjima koja se mogu porediti sa stravičnim scenama iz horor filmova.

Seks u autu

- Pomišljala sam na samoubistvo i bila sam vrlo blizu toga. U Jevadžijama su me zatvorili u jedan kokošinjac i prijetili mi da će me ubiti. Donosili su kliješta i htjeli da mi odsjeku mali prst. Danima su me tukli, od čega sam sva bila modra. To je bio pakao, za koji sam mislila da neće prestati – govori A. Č.

Sve je počelo kada je njena majka Š. Č. početkom januara otišla u Brčko da pomogne svojoj bolesnoj majci. Dijana, koju je poznavala još od srednje škole, dolazila je u njenu kuću svakog dana.

untitled-1

Opekotina na desnoj šaci i podlivi po tijelu

- Kod kuće smo ostali moj 11-godišnji brat i moja kćerka, koja će u aprilu napuniti dvije godine. Jednom su ih snimili mobitelom u kući i mene pretukli u hodniku. Ucijenili su me da se moram prostituirati ili će mi preko socijalnog radnika oteti djecu – ogorčeno govori A. Č.

Zatim su je svake večeri vozili u okolicu Tešnja i čekali dok ne završi “posao” u automobilu s klijentima koje su joj pronalazili. Mučnim scenama odlaska i prisiljavanja prisustvovali su njen maloljetni brat i dvadesetjednomjesečna kćerkica.

- Bili su to stariji muškarci, koji se nisu predstavljali. Plaćali su 50 maraka za seks, a neki od njih su htjeli da idemo i na druga mjesta. Mehmedu i Dijani morala sam da javljam gdje odlazimo i da im predam svaku marku koju dobijem – objašnjava naša sagovornica.

Panični strah

Kaže da je bila u paničnom strahu da će joj oteti dijete i da nije imala hrabrosti da se odupre nasilju. Otac joj je, kao građevinski radnik, bio na terenu u Mostaru, a mati u Brčkom.

- Prijetili su mi da će me ubiti, donosili su žice koje su stavljali u utičnicu, ruku su mi pržili na kaminu i tukli me po cijelom tijelu. Bila sam u ranama i nisam smjela da se požalim. Slali su i prijeteće poruke, a sve to znaju u dobojskoj policiji – prepričava A. Č.

Poslije dugog razgovora s kćerkom, majka je saznala da je A. Č. prošla neviđenu torturu i da je upala u kandže prostitucije. O svemu je odmah obavijestila policiju i vjeruje da je na taj način spasila život svoje kćerke.

untitled-2

Majka Š. Č.: Ubili bi mi kćerku

- Možda bi je i ubili, jer su bili spremni na sve. Prijetili su joj i zlostavljali je danima. Kada je podigla majicu, vidjela sam krv i podlive od kojih se ledi krv u žilama. Još sam u šoku – zaključuje majka zlostavljane Teslićanke.

Majka: To su životinje

Ironijom životne sudbine, roditelji A. Č. izbjegli su 1992. godine u Njemačku, a nakon povratka 2000. godine, dočekala ih je sumorna bosanska stvarnost.

- Moja kćerka je rođena 1994. kod Heilbrona. Životinje koje su joj ovo uradile, zalužuju najgoru kaznu. Ja ih ne bih ni slala u zatvor nego bih im odmah presudila - ogorčeno nam je kazala Š. Č.